Cum așteaptă șoferii stickerele colorate: de la "nu e rău, că am devenit haznaua Europei" la "puneți mai întâi mâna să construiți autostrăzi și să dați înapoi taxa auto!"

Cum așteaptă șoferii stickerele colorate: de la "nu e rău, că am devenit haznaua Europei" la "puneți mai întâi mâna să construiți autostrăzi și să dați înapoi taxa auto!"

Șoferii cărora statul se pregătește să le impună la cumpărare stickere colorate pentru a mai avea acces în diferite zone ale marilor orașe oscilează între a saluta noua taxă, argumentând că România a devenit "haznaua Europei prin eliminarea timbrului de mediu", și refuzuri energice dublate de cererea ca Guvernul să restituie mai întâi taxa auto deja achitată și respinsă de Comisia Europeană înainte de a introduce un alt sistem.

În peste 500 de comentarii postate pe un topic de forum creat imediat după publicarea știrii Profit.ro, șoferii au păreri împărțite, numărul celor care resping sistemul cu stickere pregătit fiind însă mult mai mare.

"Practic, prin taxa asta se înțelege că cine are bani de cheltuit este liber să polueze, un fel de permis la vânătoare", este opinia unuia dintre aceștia, secondat de un șofer care recomandă guvernanților să se ocupe și de autostrăzi, dacă tot impun taxe.

"Când aud, mai ales la TV, că o să fie că în Germania... păi în Germania nu-i cu taxa, e un sticker de diferite culori (umweltplakette), pe baza căruia ai voie sau nu să intri în anumite zone, este o restricție, nu o taxă. Metode d-astea iei atunci când vrei să reduci traficul și ai transport în comun bine pus la punct și centuri ocolitoare. Dacă tot ne uităm la Germania, hai să copiem totul, autobahn-urile, Park&Camp-ride-urile...Până atunci, este doar o taxă disperată care înlocuiește timbrul de mediu, s-o lase mai moale cu poluarea", este poziția tranșantă a acestuia.

Același punct de vedere privind necesitatea autostrăzilor este susținut și de un alt șofer, cu diferite argumente. "Poluarea nu se reduce prin taxe, prin taxe se încasează bani la buget. Dacă vrei să reduci poluarea, faci centuri, faci autostrăzi, ca să nu mai trec prin fiecare oraș când merg pe european. Și plantezi păduri, nu le tai că și cum ar venii sfârșitul lumii", spune acesta. Pentru alții, viitoarea taxă este însă binevenită, dacă este acompaniată și de o taxă specifică pe poluare care să mai oprească avântul mașinilor second după eliminarea, din februarie, a taxei de timbru. Citeste mai mult pe Profit.ro...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...