Consultanţii fiscali vor plăti TOATE taxele pentru gospodării, inclusiv pe cele locale!

Consultanţii fiscali vor plăti TOATE taxele pentru gospodării, inclusiv pe cele locale!

De anull viitor, consultanţii fiscali care se vor ocupa de calcularea taxelor pe care gospodăriile le datorează la stat, vor avea obligaţia să achite toate dările acestora, inclusiv pe cele locale. Informaţia este trecută în programul de guvernare al PSD-ALDE.

"Pe lângă rolul de a completa şi depune declaraţiile de mai sus, consultantul fiscal va prelua şi sarcina de a plăti toate taxele şi impozitele datorate de către persoanele fizice aflate în portofoliul său, către administraţiile şi instituţiile publice centrale şi locale", se arată în programul de guvernare al PSD.

Potrivit Capital.ro, această măsură va duce la eliminarea ghişeelor pentru persoane fizice din ţară, din cadrul tuturor instituţiilor publice din România, mai spune acelaşi document. "Selectarea şi pregătirea celor care doresc să devină consultanţi fiscali se vor face etapizat, până cel târziu la 1 decembrie 2018, atunci când, pe modelul din SUA, fiecare român va beneficia de suportul unui astfel de consultant", se mai arată în programul de guvernare publicat pe site-ul Guvernului.

De anul viitor, guvernul vrea să introducă impozitul pe gospodării princ are toţi românii să plătească un impozit pentru toate veniturile obşnuite. Asta înseamnă că impozitul pe venit de 16%, de astăzi, nu se va mai reţine la sursă, respectiv la angajator, şi în mai 2019, contribuabilul va plăti acest impozit aferent unui an întreg pentru toţi membrii gospodăriei. Asta înseamnă că aproape 30 de miliarde de lei nu se vor mai încasa în 2018. O alternativă luată în calcul, pentru acoperirea acestui gol, ar fi obligaţia ca autorităţile publice să plătească taxe locale, scrie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...