Codul Fiscal a fost actualizat cu Ordonanța Teodorovici. Angajații din construcții nu mai contribuie la Pilonul II

Codul Fiscal a fost actualizat cu Ordonanța Teodorovici. Angajații din construcții nu mai contribuie la Pilonul II

Codul Fiscal a fost actualizat, marti, cu modificarile care i-au fost aduse prin ordonanta de urgenta a guvernului 114/2018, ce a introdus mai multe schimbari legislative, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

OUG a fost adoptata de Guvern in 21 decembrie 2018 si a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2019. Acest act normativ a introdus mai multe modificari fiscale, precum si schimbari in alte legi, avand aproape 100 de articole.

"Textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare", arata o mentiune de pe site-ul ANAF.

Printre modificarile introduse este scutirea de la impozitul pentru angajatii firmelor din constructii, firmele care obtin "cel putin 80% din cifra de afaceri totala, calculata cumulat de la inceputul anului, inclusiv luna in care aplica scutirea" din aceste activitati, arata Ziare.com.

Aceasta scutire se aplica la un salariu minim brut intre 3.000 de lei si 30.000 de lei, iar firmele pot avea activitati de la realizarea de materiale de constructii pana la arhitectura.

In plus, intre 1 ianuarie 2019 si 31 decembrie 2028, angajatii din constructii sunt scutiti de plata contributiei de 3,75% din salariul brut la Pilonul II de pensii, mai prevad noile prevederi din Codul Fiscal. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
128

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
175

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
250

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...