Codul Fiscal a fost actualizat cu Ordonanța Teodorovici. Angajații din construcții nu mai contribuie la Pilonul II

Codul Fiscal a fost actualizat cu Ordonanța Teodorovici. Angajații din construcții nu mai contribuie la Pilonul II

Codul Fiscal a fost actualizat, marti, cu modificarile care i-au fost aduse prin ordonanta de urgenta a guvernului 114/2018, ce a introdus mai multe schimbari legislative, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

OUG a fost adoptata de Guvern in 21 decembrie 2018 si a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2019. Acest act normativ a introdus mai multe modificari fiscale, precum si schimbari in alte legi, avand aproape 100 de articole.

"Textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare", arata o mentiune de pe site-ul ANAF.

Printre modificarile introduse este scutirea de la impozitul pentru angajatii firmelor din constructii, firmele care obtin "cel putin 80% din cifra de afaceri totala, calculata cumulat de la inceputul anului, inclusiv luna in care aplica scutirea" din aceste activitati, arata Ziare.com.

Aceasta scutire se aplica la un salariu minim brut intre 3.000 de lei si 30.000 de lei, iar firmele pot avea activitati de la realizarea de materiale de constructii pana la arhitectura.

In plus, intre 1 ianuarie 2019 si 31 decembrie 2028, angajatii din constructii sunt scutiti de plata contributiei de 3,75% din salariul brut la Pilonul II de pensii, mai prevad noile prevederi din Codul Fiscal. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale ar putea fi chemați la școală

astăzi, 07:44
429

Profesorii de matematică și română trebuie să facă o analiză a rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale ”în fiecare clasă”, potrivit ministrului Educației, Ec...

E BINE SĂ ȘTII: De ce nu se prind pomii fructiferi. 10 greșeli de evitat!

astăzi, 07:11
414

Plantarea pomilor fructiferi necesită mare atenție și mai ales informare în prealabil astfel încât fiecare puiet pe care l-ați pus în pământ să se prindă și să d...

Lecţii despre management în educaţie oferite de un diplomat francez sosit la Colegiul Laurian - FOTO

astăzi, 07:00
64

Ataşatul de cooperare educativă al Ambasadei Franţei în România a vizitat Colegiul "A.T.Laurian" în aceste zile. Michel Monsauret s-a aflat în Botoşani pentr...