Codul Fiscal a fost actualizat cu Ordonanța Teodorovici. Angajații din construcții nu mai contribuie la Pilonul II

Codul Fiscal a fost actualizat cu Ordonanța Teodorovici. Angajații din construcții nu mai contribuie la Pilonul II

Codul Fiscal a fost actualizat, marti, cu modificarile care i-au fost aduse prin ordonanta de urgenta a guvernului 114/2018, ce a introdus mai multe schimbari legislative, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

OUG a fost adoptata de Guvern in 21 decembrie 2018 si a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2019. Acest act normativ a introdus mai multe modificari fiscale, precum si schimbari in alte legi, avand aproape 100 de articole.

"Textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare", arata o mentiune de pe site-ul ANAF.

Printre modificarile introduse este scutirea de la impozitul pentru angajatii firmelor din constructii, firmele care obtin "cel putin 80% din cifra de afaceri totala, calculata cumulat de la inceputul anului, inclusiv luna in care aplica scutirea" din aceste activitati, arata Ziare.com.

Aceasta scutire se aplica la un salariu minim brut intre 3.000 de lei si 30.000 de lei, iar firmele pot avea activitati de la realizarea de materiale de constructii pana la arhitectura.

In plus, intre 1 ianuarie 2019 si 31 decembrie 2028, angajatii din constructii sunt scutiti de plata contributiei de 3,75% din salariul brut la Pilonul II de pensii, mai prevad noile prevederi din Codul Fiscal. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De ce nu pot fi presemnalizate radarele Politiei. CCR: Ar creste agresivitatea rutiera

astăzi, 15:31
27

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule stationare sau pe suportii amenajarilor rutiere si a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constitutionale si afect...

200 de intervenții chirurgicale în noul compartiment din cadrul Spitalului Mavromati!

astăzi, 15:04
89

Noul compartiment din cadrul Spitalului Mavromati Botoșani își dovedește din plin eficiența, pacienții din Botoșani beneficiind nu doar de serviciile unui medic specialist, ci și de dotă...

APIA Botoșani - În atenția fermierilor, informații despre depunerea cererilor de plată pe 2019!

astăzi, 14:47
151

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează că:A) data de 31 ianuarie 2019 este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată p...