Cererile unice pentru suprafaţă depuse la APIA vor fi plătite din octombrie

De la mijlocul lunii octombrie fermierii botoşăneni care au depus cereri unice pe suprafaţă vor începe să primească avansul aferent acestor cereri, după ce vor fi parcurse etapele de verificare aferente.

Cererile unice pentru suprafaţă depuse la APIA vor fi plătite din octombrie

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Potrivit unei informări prezentate de conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură în şedinţa Colegiului Prefectural, în Campania de depunere a cererilor unice de plată din acest an, agricultorii din judeţ au depus 35.160 de cereri pentru o suprafaţă de 270.839,72 hectare, atât la centrul judeţean cât şi la centrele locale APIA.

Cele mai multe cereri au fost depuse la Centrul Local Botoşani- cu 6.570 de cereri şi la Centrul Local Dorohoi- 6.423 de cereri. În perioada 1 iunie- 1 iulie are loc verificarea administrativă şi controlul preliminar al cererilor unice de plată, eşantionarea acestora şi transmiterea acestor eşantioane. Până la 1 octombrie se va desfăşura controlul în teren. În octombrie va începe plata avansului în timp ce în decembrie se vor face plăţile regulare.

"În 2016 au fost depuse la APIA 36.043 de cereri pentru o suprafaţă de 264.202,34 hectare. Cuantumul stabilit pe scheme de plată a fost de 96,88 de euro pe hectar la Schema de plată unică pe suprafaţă- SAPS, 5 euro pe hectar la Plata redistributivă, 57,37 de euro pe hectar la plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi de 22,87 euro pe hectar pentru Plata pentru tinerii fermieri. Pentru aceste cereri, au fost autorizate la plată cereri în valoare de 356.514.363,39 (sumă plătită în lei), respectiv 80.703.218,84 (sumă plătită în euro)", a spus Liviu Zaharia, directorul APIA Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1792

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1839

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1145

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...