Cătălin Silegeanu, vicepreședintele Patronatului Național Român: „Luați măsuri economice, NU prelungiți starea de urgență. Pandemia economică va fi mai gravă decât Coronavirusul!”

Cătălin Silegeanu, vicepreședintele Patronatului Național Român: „Luați măsuri economice, NU prelungiți starea de urgență. Pandemia economică va fi mai gravă decât Coronavirusul!”

Vicepreședintele Patronatului Național Român, omul de afaceri din Botoșani Cătălin Silegeanu, a cerut public ca statul român să aibă în vedere aplicarea de măsuri economice și să renunțe la ideea de a prelungi Starea de Urgență.

Preşedintele este aşteptat să emită astăzi decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile. Iohannis a declarat, săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că este necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună.

Redăm mesajul intergral:

______________________________

Luați măsuri ECONOMICE, NU prelungiți starea de URGENȚĂ. Pandemia economică va fi mai gravă decât Coronavirusul!

Pe când țări că Austria, Germania, Spania au luat deja măsuri de relansare economică, în România se dorește prelungirea stării de urgente, fără să avem decizii economice și sociale care să vina în sprijinul angajaților și firmelor.

Dacă mai ceri încă o dată starea de urgență, în condițiile în care economia va fi pusă pe butuci, trebuie să vii și să prezinți detaliat ce ai de gând să faci în această perioadă, inclusiv pentru oamenii rămăși pe drumuri, inclusiv pentru firmele românești.

Este inacceptabil, din punctul meu de vedere, doar să ceri : “Stati în casă!” – și în timp ce oamenii STAU în casă, se ÎNCHIDE TOTUL . Iar când se va termină, vom deveni din Producătorii ce au mai rămas în țara această, Consumatorii Europei.

EU aș propune să NU se prelungească, să vedem viață de acum încolo. Românul e descurcăreț și tot timpul a fost așa. Suntem un popor greu încercat de-a lungul timpului, popor care a trebuie să fie la mână străinului pentru o `bucată de pâine`, iar acum țările eurpene se concentrează către reconstrucția economică și socială.

E atât de greu să îți asumi cu responsabilitate, o decizie ? Eu spun că e simplu. Trebuie DOAR să ai curaj. A OFERI SIGURANȚĂ unui popor că TOTUL VA FI BINE, asta trebuie să facă un GUVERN responsabil.

Deschideti unitățile de înfrumusețare și adăugați că și Ordonanța următoarele- `Deschiderea unităților de înfrumusețare se va realiză dacă se face dovadă realizării unui circuit sigur al clientului în salon, prin delimitarea exactă și clară a accesului în salon cât și la locul desfășurării serviciului pentru care a optat. Prin circuit înțelegându-se traseul în păși parcurs în salon`.

Deschideti restaurantele. Micșorați numărul de locuri cu 30% pentru a păstra distanță suficientă între meșe, dar lăsați oamenii să iasă, să consume și să repornească economia. Personalul echipat corespunzător, condiții speciale pentru definfectia spațiului și lucrurile pot intră încet în normal.

Deschideti parcurile pentru că oamenii să se poată plimbă respectând distanță socială impusă. Puteți creă culoare/trasee speciale prin separarea parcurilor pentru bătrâni și cele pentru copii.

Lasati medicii stomatologi să profeseze. Măcar unele cabinete private să poată asigură urgentele, urmând toate etapele și indicațiile în vederea evitării răspândirii virusului COVID-19, pentru a nu supraaglomera Unitatea de Primiri Urgente, care în prezent este vitală pentru pacienții suspecți și confirmați cu acest virus.

Lăsați sportivii să meargă la antrenamente, economia trebuie să funcționeze în condiții de maximă atenție, iar sportul poate funcționa fără spectatori. Echipele au nevoie de activitate că să facă rost de venituri.

Daca se prelungește starea de URGENȚĂ, în continuare botosanenii vor plecă înapoi în Europa pentru a munci. De ce să stea închis în casă? Atâta timp cât Europa oferă locuri de muncă.

Și mă întreb: Oare Închisul în Casă are vreo legătură cu următoarea afirmație: Ori stai ÎNCHIS în CASĂ, ori mergi în Europa să MUNCEȘTI?

Lasati frică, ieșiți în stradă și dați ochii cu acest virus. Nu veți păți NIMIC. Inactivitatea “ne omoara” încet și sigur…sufletele, mințile și economia.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
76

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
70

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
15

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...