Carrefour retrage de la raft cireșele de import și explică problema etichetelor: "O regretabilă greșeală umană!"

Reprezentanții Carrefour România au reacționat după scandalul cireșelor la caserole, a căror etichetă avertiza cumpărătorii că cireșele sunt tratate cu chimicale, mai exact coaja lor nu este recomandată consumului uman.

Carrefour retrage de la raft cireșele de import și explică problema etichetelor: "O regretabilă greșeală umană!"

Un client al supermarketului a postat pe Facebook o imagine cu eticheta unor cireșe aduse din Turcia. Pe cutie, cumpărătorii sunt avertizați că cireșele sunt tratate cu chimicale, mai exact coaja lor nu este recomandată consumului uman (detalii aici). Informația a stârnit îngrijorarea cumpărătorilor, fapt care a determinat o reacție din partea Carrefour România.

Într-un comunicat remis redacției Știri.Botoșani.Ro, reprezentanții Carrefour precizează că au retras de pe raft produsul respectiv, însă nu consideră că cireșele sunt un pericol pentru consumul uman. Mai mult, reprezentanții Carrefour spun că singura problemă pe care au depistat-o a fost la etichetă, care a fost tipărită greșit dintr-o "regretabilă eroare umană".  

Comunicatul integral transmis de Carrefour:
 
"Va multumim pentru ca ne-ati informat cu privire la etichetarea articolului „cirese casoleta 500 gr”. 
 
Va comunicam faptul ca produsul respectiv a fost retras de la raft.  
 
Ne-am adresat furnizorului pentru informatii suplimentare si ne-a comunicat urmatoarele aspecte: din cauza unei regretabile erori umane, informatiile de pe etichetele produsului erau eronate, operatorul furnizorului insarcinat cu tiparirea lor folosind un alt sablon de etichete, destinat unui produs de citrice. 
 
De asemenea, precizam faptul ca produsul nu reprezenta niciun pericol pentru consumul uman si respecta in totalitate standardele de calitate prevazute de lege, conform declaratiei de conformitate provenita de la furnizor.  
 
Ne cerem scuze pentru incident si va asiguram ca acesta este un caz izolat, importanta pe care o acordam afisarii corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare.
 
Va asiguram ca pentru noi siguranta clientilor nostri si respectarea standardelor de calitate pentru produsele comercializate sunt prioritare si reprezinta preocuparile noastre permanente.
 
Va multumim mult pentru intelegerea acordata in situatia de fata. 
Cu consideratie,
Carrefour Romania"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu… EPIGRAMA (XXXIII)

Duminică, 24 Martie 2019
105

Pe 17 martie 2019 s-au împlinit 55 de ani de când epigramistul (dar şi poetul, prozatorul şi publicistul) AL. O. TEODOREANU (PĂSTOREL) a trecut la cele veşnice. Nae Brădăţeanu,...

Ministrul Muncii: Pensiile vor crește de la 1 septembrie 2019

Duminică, 24 Martie 2019
154

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică seară, la Antena 3, că Executivul va respecta calendarul majorării pensiilor, după temerile exprimate de opoziție cu privire la banii pentru ...

Plecat la muncă în străinătate, și-a văzut casa prădată de hoți! FOTO

Duminică, 24 Martie 2019
2502

Muncesc în străinătate și adună bănuț cu bănuț pentru a-și face un rost în țara lor. Aceasta este soarta a milioane de români, iar botoșănenii nu sunt mai puțin numeroș...