Carrefour retrage de la raft cireșele de import și explică problema etichetelor: "O regretabilă greșeală umană!"

Reprezentanții Carrefour România au reacționat după scandalul cireșelor la caserole, a căror etichetă avertiza cumpărătorii că cireșele sunt tratate cu chimicale, mai exact coaja lor nu este recomandată consumului uman.

Carrefour retrage de la raft cireșele de import și explică problema etichetelor: "O regretabilă greșeală umană!"

Un client al supermarketului a postat pe Facebook o imagine cu eticheta unor cireșe aduse din Turcia. Pe cutie, cumpărătorii sunt avertizați că cireșele sunt tratate cu chimicale, mai exact coaja lor nu este recomandată consumului uman (detalii aici). Informația a stârnit îngrijorarea cumpărătorilor, fapt care a determinat o reacție din partea Carrefour România.

Într-un comunicat remis redacției Știri.Botoșani.Ro, reprezentanții Carrefour precizează că au retras de pe raft produsul respectiv, însă nu consideră că cireșele sunt un pericol pentru consumul uman. Mai mult, reprezentanții Carrefour spun că singura problemă pe care au depistat-o a fost la etichetă, care a fost tipărită greșit dintr-o "regretabilă eroare umană".  

Comunicatul integral transmis de Carrefour:
 
"Va multumim pentru ca ne-ati informat cu privire la etichetarea articolului „cirese casoleta 500 gr”. 
 
Va comunicam faptul ca produsul respectiv a fost retras de la raft.  
 
Ne-am adresat furnizorului pentru informatii suplimentare si ne-a comunicat urmatoarele aspecte: din cauza unei regretabile erori umane, informatiile de pe etichetele produsului erau eronate, operatorul furnizorului insarcinat cu tiparirea lor folosind un alt sablon de etichete, destinat unui produs de citrice. 
 
De asemenea, precizam faptul ca produsul nu reprezenta niciun pericol pentru consumul uman si respecta in totalitate standardele de calitate prevazute de lege, conform declaratiei de conformitate provenita de la furnizor.  
 
Ne cerem scuze pentru incident si va asiguram ca acesta este un caz izolat, importanta pe care o acordam afisarii corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare.
 
Va asiguram ca pentru noi siguranta clientilor nostri si respectarea standardelor de calitate pentru produsele comercializate sunt prioritare si reprezinta preocuparile noastre permanente.
 
Va multumim mult pentru intelegerea acordata in situatia de fata. 
Cu consideratie,
Carrefour Romania"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Hristos se naște, măriți-L!" : Concert de colinde oferit de Seminarul Teologic "Sf. Gheorghe" Botoșani!

astăzi, 08:33
28

Elevii şi preoţii profesori de la Seminarul Teologic Ortodox Liceal "Sf. Gheorghe" din Botoşani aduc bucuria Crăciunului şi a Naşterii Domnului printr-un concert de colinde oferit...

Botoșani, județul cu cea mai mare creștere a firmelor dizolvate în acest an: 87,3%!

astăzi, 08:10
35

Aproape 117.000 de companii din România şi-au închis afacerile ori s-au aflat în dificultate, în primele 10 luni din acest an, în creştere cu peste 5.600 faţă de peri...

Alocația de stat pentru copii este cu 12% mai mică decât era în 1989, în timp ce pensia netă este cu 67% mai mare

astăzi, 07:50
73

Alocația de stat abia atinge nivelul de 88% față de cuntumul pe care acest transfer social îl avea în anul 1989. Informația apare în cel mai recent raport despre Starea Socială ...