Carrefour retrage de la raft cireșele de import și explică problema etichetelor: "O regretabilă greșeală umană!"

Reprezentanții Carrefour România au reacționat după scandalul cireșelor la caserole, a căror etichetă avertiza cumpărătorii că cireșele sunt tratate cu chimicale, mai exact coaja lor nu este recomandată consumului uman.

Carrefour retrage de la raft cireșele de import și explică problema etichetelor: "O regretabilă greșeală umană!"

Un client al supermarketului a postat pe Facebook o imagine cu eticheta unor cireșe aduse din Turcia. Pe cutie, cumpărătorii sunt avertizați că cireșele sunt tratate cu chimicale, mai exact coaja lor nu este recomandată consumului uman (detalii aici). Informația a stârnit îngrijorarea cumpărătorilor, fapt care a determinat o reacție din partea Carrefour România.

Într-un comunicat remis redacției Știri.Botoșani.Ro, reprezentanții Carrefour precizează că au retras de pe raft produsul respectiv, însă nu consideră că cireșele sunt un pericol pentru consumul uman. Mai mult, reprezentanții Carrefour spun că singura problemă pe care au depistat-o a fost la etichetă, care a fost tipărită greșit dintr-o "regretabilă eroare umană".  

Comunicatul integral transmis de Carrefour:
 
"Va multumim pentru ca ne-ati informat cu privire la etichetarea articolului „cirese casoleta 500 gr”. 
 
Va comunicam faptul ca produsul respectiv a fost retras de la raft.  
 
Ne-am adresat furnizorului pentru informatii suplimentare si ne-a comunicat urmatoarele aspecte: din cauza unei regretabile erori umane, informatiile de pe etichetele produsului erau eronate, operatorul furnizorului insarcinat cu tiparirea lor folosind un alt sablon de etichete, destinat unui produs de citrice. 
 
De asemenea, precizam faptul ca produsul nu reprezenta niciun pericol pentru consumul uman si respecta in totalitate standardele de calitate prevazute de lege, conform declaratiei de conformitate provenita de la furnizor.  
 
Ne cerem scuze pentru incident si va asiguram ca acesta este un caz izolat, importanta pe care o acordam afisarii corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare.
 
Va asiguram ca pentru noi siguranta clientilor nostri si respectarea standardelor de calitate pentru produsele comercializate sunt prioritare si reprezinta preocuparile noastre permanente.
 
Va multumim mult pentru intelegerea acordata in situatia de fata. 
Cu consideratie,
Carrefour Romania"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime, despre noua achiziție a FC Botoșani: "Îl vând în Anglia pe 3-4 milioane de euro! N-are Steaua bani de el!"

astăzi, 13:36
18

Hervin Scicchitano Ongenda (23 de ani), noul atacant al celor de la FC Botoșani, este privit de către conducerea clubului ca cea mai bună oportunitate de a da o lovitură financiară în viito...

Mopedist fără permis, tras pe dreapta de polițiști!

astăzi, 12:37
76

Poliţiştii Secţiei Rurale nr. 1 aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Roma au oprit pentru control, joi, un moped condus de un tânăr de 18 ani....

Guvernul a decis ca autorizatiile de mediu sa nu mai expire: Operatorii economici se evalueaza singuri daca respecta conditiile de mediu

astăzi, 11:31
141

Guvernul Romaniei a adoptat, in sedinta de joi, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care valabilitatea autorizatiilor de mediu si a autorizatiilor integrate de...