Bugetarii vor primi o indemnizație de hrană în locul tichetelor de masă

Bugetarii vor primi o indemnizație de hrană în locul tichetelor de masă

Bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masă, întrucât acordarea acestora va fi abrogată, prevede noul proiect al legii salarizării, adoptat recent de Senat. Totuși, în locul acestora va apărea o indemnizație anuală de hrană, a cărei valoare se va situa la nivelul a două salarii minime brute pe țară, adică suma de 2.900 de lei, în condițiile în care salariul minim brut este acum de 1.450 de lei.

Propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost aprobată marți de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, urmând să ajungă la deputați, pentru votul final. Documentul propune, în esență, creșteri salariale și acordarea unor sporuri majorate pentru personalul plătit din fonduri publice, arata Avocatnet.ro.

Totodată, proiectul amintit cuprinde și noi reguli referitoare la acordarea tichetelor de masă pentru bugetari, sau mai bine zis, la neacordarea lor. Concret, este stabilită abrogarea prevederilor din Legea nr. 142/1998 referitoare la acordarea tichetelor de masă salariaţilor din sectorul bugetar, dispoziție de care beneficiază oricum, în practică, puține persoane angajate la stat.

Totuși, eliminarea tichetelor de masă ar urma să fie compensată cu acordarea unei indemnizații de hrană anuale, situate la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată. Iar cum valoarea salariului minim brut pe țară este, de la 1 februarie 2017, de 1.450 de lei, rezultă că indemnizația de hrană va avea un cuantum dublu, de 2.900 de lei.

Potrivit proiectului legii salarizării, de acești bani vor beneficia bugetarii, "cu excepția personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană".

Atenție! Proiectul de act normativ nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...