Bugetarii din administrația publică locală vor primi salarii mai mari din februarie

De la 1 februarie, crește salariul personalului din administrația publică locală. De asemenea și artiștii vor avea parte de o majorare însemnată a remunerației. Măririle anunțate sunt incluse într-un act normativ ce a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Bugetarii din administrația publică locală vor primi salarii mai mari din februarie

De la 1 februarie, bugetarii din instituţiile şi autorităţile publice ale administrației publice locale se vor bucura de o majorare cu 20% a salariului față de nivelul acordat pentru luna ianuarie, așa cum s-a stabilit prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2016 privind unele măsuri fiscal-bugetare, ce a intrat în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 16 din data de 6 ianuarie 2017.

Potrivit avocatnet.ro, mărirea îi vizează pe cei care lucrează în instituţiile publice locale din "comunele, oraşele, municipiile, sectoarele municipiului Bucureşti, judeţele, municipiul Bucureşti, instituţiile şi serviciile publice din subordinea acestora, cu personalitate juridică, indiferent de modul de finanţare a activităţii acestora", așa cum prevede Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

Este vorba de majorarea atât a salariului de bază/indemnizațiilor, dar și a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut, în măsura în care personalul respectiv îşi desfășoară activitatea în aceleași condiţii.

Însă, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene, consilierii locali și județeni nu beneficiază de nicio mărire de salariu. Deci, cei care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale vor primi aceeași sumă de bani ca până acum.

Pentru personalul de execuție din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte există o prevedere specială. Acești bugetari vor avea parte de o mărire a salariului mai consistentă. Ei vor beneficia de o creștere a venitului cu 50% (atât în ceea ce privește salariul de bază, cât și sporurile). Cei care se bucură de această prevedere sunt, printre alții, artiști, actorii, balerinii, dirijorii, soliștii, pictorii, dansatorii sau machiorii.

De asemenea, mai completează avocatnet.ro, de la 1 ianuarie, profesorii primesc, în medie, 15% în plus la salarii, dar și noi sporuri și indemnizații. Angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate se bucură de o remunerație mai mare cu 25%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...