Botoșaniul, primul loc în România la creditele restante!

Botoșaniul, primul loc în România la creditele restante!

Fie că este vorba despre creditele în lei, fie că vorbim despre cele în valută, restanţele botoșănenilor sunt tot mai mari. La mijlocul acestui an, botoșănenii dau dovadă de o dificultate crescută în ceea ce priveşte plata datoriilor.

Banca Națională a României a publicat datele privind structura în profil teritorial a creditelor și depozitelor pentru luna iunie 2019.

Volumul creditelor restante ale persoanelor fizice și firmelor din Romania este de 7,4 miliarde de lei, cu 11% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, când acesta s-a situat la 8,35 miliarde de lei.

Totalul creditelor, atât în valuta cât și în lei, acordate populației și firmelor din România de către instituțiile financiare au ajuns la jumătatea acestui an la 262,2 miliarde de lei, cu 7% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Dintre cele 41 de județe ale României, cel mai mare procent de credite restante din totalul celor acordate se găsește în județul Botoșani, respectiv 8,12%.

De cealaltă parte, cel mai mic procent se înregistrează în județul Tulcea, unde creditele restante reprezintă doar 1,3% din totalul creditelor acordate.

Bucureștiul și întreg județul Ilfov se află pe poziția 23, creditele restante reprezentând 2,77% din totalul de 105,5 miliarde de lei. Județul Cluj se afla pe poziția 36, creditele restante reprezentând 1,71% din totalul de 14,3 miliarde de lei.

Banca Națională a României consideră restante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectuează raportarea, înregistrează întârzieri la plata de cel puțin o zi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Primul Cuvânt

Joi, 5 Decembrie 2019
102

Încă o zi și încă o poezie pentru dumneavoastră, semn că proiectul nostru nu este lipsit de sens. În această seară publicăm versurile primite de la Landi Turiceanu. ...

Craiova - Botoșani 3-1! Un nou meci bun pierdut de trupa lui Croitoru!

Joi, 5 Decembrie 2019
188

FC Botoșani s-a deplasat la Craiova pentru partida cu Universitatea Craiova.              Prima acțiune periculoasă a meciului a avut loc în minutul 9, atunci când Ebenhofer a ...

Fotografia zilei: O barză a poposit la Manoleasa și nimeni nu o ajută să nu înghețe de frig!

Joi, 5 Decembrie 2019
1547

Fotografia zilei ne-a fost trimisă în această seară de o botoșăneancă, iar dacă te uiți mai bine ți se sfâșie inima!Deși este iarnă, o barză, probabil rătăcită, a popos...