Botoșaniul, primul loc în România la creditele restante!

Botoșaniul, primul loc în România la creditele restante!

Fie că este vorba despre creditele în lei, fie că vorbim despre cele în valută, restanţele botoșănenilor sunt tot mai mari. La mijlocul acestui an, botoșănenii dau dovadă de o dificultate crescută în ceea ce priveşte plata datoriilor.

Banca Națională a României a publicat datele privind structura în profil teritorial a creditelor și depozitelor pentru luna iunie 2019.

Volumul creditelor restante ale persoanelor fizice și firmelor din Romania este de 7,4 miliarde de lei, cu 11% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, când acesta s-a situat la 8,35 miliarde de lei.

Totalul creditelor, atât în valuta cât și în lei, acordate populației și firmelor din România de către instituțiile financiare au ajuns la jumătatea acestui an la 262,2 miliarde de lei, cu 7% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Dintre cele 41 de județe ale României, cel mai mare procent de credite restante din totalul celor acordate se găsește în județul Botoșani, respectiv 8,12%.

De cealaltă parte, cel mai mic procent se înregistrează în județul Tulcea, unde creditele restante reprezintă doar 1,3% din totalul creditelor acordate.

Bucureștiul și întreg județul Ilfov se află pe poziția 23, creditele restante reprezentând 2,77% din totalul de 105,5 miliarde de lei. Județul Cluj se afla pe poziția 36, creditele restante reprezentând 1,71% din totalul de 14,3 miliarde de lei.

Banca Națională a României consideră restante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectuează raportarea, înregistrează întârzieri la plata de cel puțin o zi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
28

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
208

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
156

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...