Astăzi: Euro a doborât orice record. A depășit pragul de 4,84 lei

Astăzi: Euro a doborât orice record. A depășit pragul de 4,84 lei

Euro a crescut puternic marți și a depășit pragul de 4,84 lei. Și moneda americană s-a apreciat foarte mult, trecând astfel de 4,38 lei, dar și francul elvețian care a sărit de 4,58 lei.

Banca Națională a României (BNR) a cotat un euro la 4,8448 de lei/unitate, o creștere de 0,43%. Acesta este cel mai mare nivel anunțat vreodată de BNR pentru euro, potrivit Ziare.com.

Și dolarul american a făcut un salt uriaș, fiind cotat de BNR la 4,3880 de lei/unitate, cu 1,57% mai mult față de ședința de luni.

Creștere mare înregistrează și francul elvețian. Dacă luni era cotat la 4,5699 lei/unitate, marți a ajuns la 4,5885 lei/unitate. Lira sterlină, în schimb, a scăzut ușor, de la 5,3162 lei/unitate, valoare înregistrată luni, la 5,3123 lei/unitate.

S-a ieftinit ușor și gramul de aur. Banca Națională a României a anunțat pentru acesta o valoare de 207,6707 lei.

Creșterea puternică a euro, dar și a celorlalte valute este pusă pe seama crizei coronavirusului care a pus  stăpânire atât pe România, cât și pe multe  alte țări.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat luni că Banca Națională a României încearcă să creeze o stabilitate a cursului în această perioadă, iar asta înseamnă și evoluții de acest gen.

„Ce încearcă Banca Națională să facă este să aibă o stabilitate a cursului în condițiile agitații din jurul nostru. Stabilitatea înseamnă și evoluții de acest gen. Să menținem cursul stabil este un obiectiv al nostru", a spus Suciu, la Digi24.

Totodată, el a precizat că deprecierea leului trebuie pusă în context regional, pentru că și monedele din regiune au înregistrat scăderi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
222

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
40

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
330

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...