Aproape 10 milioane euro pentru finantarea firmelor mici si mijlocii in Regiunea Nord-Est

Aproape 10 milioane euro pentru finantarea firmelor mici si mijlocii in Regiunea Nord-Est

Apelul de proiecte "Investitii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetarii" din cadrul POR 2014 – 2020 pune la dispozitia IMM-urilor din mediul rural sau urban din judetele: Iasi, Bacau, Suceava, Neamt, Botosani si Vaslui, o finantare de 9,65 milioane euro.

In conditiile unei dezvoltari tehnologice rapide, cu efecte directe asupra ciclului de viata al produselor si al tehnologiilor, companiile trebuie sa raspunda cerintelor unei piete in continua evolutie. Sectorul IMM este cel mai afectat, din cauza orientarii relativ slabe catre activitati productive, accesului redus la capital, tehnologie si infrastructura si a adaptabilitatii relativ scazute la nevoile pietei prin inovare.

In cadrul acestui apel de proiecte pot beneficia de finantare societati cu activitate de productie sau prestari servicii care au mai putin de 250 de angajati. Solicitantii trebuie sa aiba mai mult de un an de activitate si profit din exploatare inregistrat in anul 2017.
Valoarea finantarii nerambursabile, in regim de minimis, a unui proiect: minim 25.000 EUR si maxim 200.000 EUR. Contributia programului la finantarea unei investitii este de maximum 90 la suta, in limita plafonului de minimis, de 200.000 euro.

Se vor finanta investitii care conduc la dezvoltarea IMM-urilor, respectiv: construirea, modernizarea si extinderea spatiilor de productie sau prestare a serviciilor; achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, echipamente informatice, birotica; cunostinte, brevete, drepturi de utilizare, licente, marci comerciale, programe informatice; investitii de dezvoltare experimentala (construire si testare prototipuri, realizare si operare planuri pilot, servicii de consultanta). Apelul este deschis pana la data de 25 iunie 2018, ora 10:00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la beție, terminat cu dosar penal. Șoferul circula și cu mașina neînmatriculată!

astăzi, 13:47
62

Sâmbătă, mașina condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Suharău, se deplasa pe raza localităţii de domiciliu. Pentru că șoferul nu a păstrat distanţa regulamentară faţă...

"Teatrul ne face bine", program dedicat copiilor internați în secţia de Pediatrie a Spitalului Mavromati!

astăzi, 13:32
26

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", în parteneriat cu secţia de Pediatrie a spitalului Judeţean Mavromati Botoşani, dau startul Programului umanitar "Teatru...

Joaca cu chibriturile, amenzi pentru părinți: Incendii la rampele de gunoi! FOTO

astăzi, 13:01
137

Poliţia Locală Botoșani, dar și pompierii, au intervenit în weekendul care tocmai s-a terminat pentru a stinge incendii izbucnite la rampele de gunoi, dar și pe versantul de la Cimitir...