Aproape 10 milioane euro pentru finantarea firmelor mici si mijlocii in Regiunea Nord-Est

Aproape 10 milioane euro pentru finantarea firmelor mici si mijlocii in Regiunea Nord-Est

Apelul de proiecte "Investitii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetarii" din cadrul POR 2014 – 2020 pune la dispozitia IMM-urilor din mediul rural sau urban din judetele: Iasi, Bacau, Suceava, Neamt, Botosani si Vaslui, o finantare de 9,65 milioane euro.

In conditiile unei dezvoltari tehnologice rapide, cu efecte directe asupra ciclului de viata al produselor si al tehnologiilor, companiile trebuie sa raspunda cerintelor unei piete in continua evolutie. Sectorul IMM este cel mai afectat, din cauza orientarii relativ slabe catre activitati productive, accesului redus la capital, tehnologie si infrastructura si a adaptabilitatii relativ scazute la nevoile pietei prin inovare.

In cadrul acestui apel de proiecte pot beneficia de finantare societati cu activitate de productie sau prestari servicii care au mai putin de 250 de angajati. Solicitantii trebuie sa aiba mai mult de un an de activitate si profit din exploatare inregistrat in anul 2017.
Valoarea finantarii nerambursabile, in regim de minimis, a unui proiect: minim 25.000 EUR si maxim 200.000 EUR. Contributia programului la finantarea unei investitii este de maximum 90 la suta, in limita plafonului de minimis, de 200.000 euro.

Se vor finanta investitii care conduc la dezvoltarea IMM-urilor, respectiv: construirea, modernizarea si extinderea spatiilor de productie sau prestare a serviciilor; achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, echipamente informatice, birotica; cunostinte, brevete, drepturi de utilizare, licente, marci comerciale, programe informatice; investitii de dezvoltare experimentala (construire si testare prototipuri, realizare si operare planuri pilot, servicii de consultanta). Apelul este deschis pana la data de 25 iunie 2018, ora 10:00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
640

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4454

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
470

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...