APIA Botoșani: Pe 16 octombrie încep plățile în avans pentru cererile depuse în Campania 2018!

APIA Botoșani: Pe 16 octombrie încep plățile în avans pentru cererile depuse în Campania 2018!
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Botoşani informează că din 16 octombrie 2018 vor începe plățile în avans pentru cererile depuse în Campania 2018, în cuantum de  70% din totalul plăților directe pe suprafață.  
 
Până la data de 30 noiembrie 2018 se acordă plata în avans iar din 01 decembrie 2018 se vor efectua  plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul financiar al fiecărei scheme şi cuantumul calculat şi acordat în avans, în condiţiile îndeplinirii de către beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate.

La această dată se lucrează la pregătirea dosarelor pentru autorizarea plăților în avans, fiind în lucru un număr de peste 20.000 dosare cu scheme de plată directă pe sectorul vegetal, din totalul de 34.261 solicitări. 

Precizăm că în sectorul vegetal, schema de plată unică pe suprafață va fi de 102,5 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv, va fi de 5 euro/ha, iar la peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv, va fi de 50,3 euro/ha. Plata pentru înverzire va fi de 58,2 euro/ha, iar plata pentru tinerii fermieri  va fi de 25,8 euro/ha. Aceste cuantumuri se pot majora/diminua pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, funcție de suprafețele eligibile.

Plățile în avans pentru schema de sprijin cuplat, speciile ovine/caprine se vor acorda după îndeplinirea condiției de eligibilitate referitoare la perioada de reținere a animalelor în exploatație. Plafonul alocal pentru această formă de sprijin este de  56,1 milioane de euro, urmând să se stabilească şi cuantumul pe cap de animal, funcție de numărul de animale eligibile.

 
 
 
 
                                                                         

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
9

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
63

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
24

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...