Angajatii ANAF se pregatesc de proteste: Spun ca Guvernul i-a mintit si s-au saturat sa lucreze in weekend!

Angajatii ANAF se pregatesc de proteste: Spun ca Guvernul i-a mintit si s-au saturat sa lucreze in weekend!

Angajatii din administratia fiscala ameninta ca vor protesta incepand din luna septembrie, nemultumiti de Legea salarizarii, a declarat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, precizand ca acestia refuza sa mai lucreze in weekend.

"In conditiile actuale, cand s-a promis de catre ministrul Muncii, de Parlament - si aici ma refer la puterea guvernamentala - rezolvarea problemelor care au fost identificate si proiectate in noua lege de salarizare, suntem astazi in situatia in care nimic din ceea ce s-a promis inainte de proiectarea legii salarizarii, cand oamenii erau in strada, nu s-a realizat.

Este firesc ca ai nostri colegi sa aiba o reactie si sa iasa in strada din nou si, bineinteles, sa nu presteze sau sa nu se conecteze la obiectivele guvernamentale atat timp cat Guvernul a mintit aceasta categorie socio-profesionala", a declarat Sebastian Oprescu la Digi24.

El a solicitat puncte de vedere din tara, adaugand ca este convins ca la inceputul lunii septembrie angajatii din administratia fiscala "vor reactiona".

"Aceste tensiuni existente astazi in administratia fiscala se vor tranforma in actiuni de protest", a precizat Oprescu.

Liderul de sindicat a mai spus ca, spre deosebire de protestele din luna mai, crede ca de aceasta data "reactia va fi mult mai dura".

"Am trecut prin niste etape de negociere, prin niste decizii pe care le-am luat noi, pe de-o parte, iar pe de alta parte au fost acceptate de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Muncii, angajandu-se ca vor rezolva problemele semnalate de noi, si, avand in vedere ca nu au fost decat minciuni la mijloc, este firesc ca reactia sa fie mult mai dura decat inainte.

Daca pana atunci (in luna mai - n.red.) se credea ca este vorba doar despre lipsa banilor, acum noi credem ca e vorba si de rea-vointa atat timp cat spui oamenilor ca le rezolvi o problema si, de fapt, in lege introduci elemente care duc la ingreunarea rezolvarii acelei probleme", a mai afirmat Oprescu.

El a spus ca in acest moment nu exista promisiuni de negocieri privind problemele semnalate de angajatii din administratia fiscala.

"Au introdus in textul Legii salarizarii anumite elemente care ar fi rezolvat problema salarizarii, dar, din pacate, in anul 2017 aceste elemente nu vor fi puse in aplicare, pentru ca exista o decizie care spune ca in acest an salariile vor ramane pe loc indiferent de functia publica ocupata.

Pe de alta parte, anul 2018 va fi marcat numai de o crestere de 25% pentru intreaga administratie publica si pentru intregul domeniu bugetar, iar asta arata cumva ca aceste discrepante vor ramane in continuare pana in 2022. Nu mai spun ca sporul de complexitate, care trebuia dat, de 15%, nu mai este dat in 2017 si probabil nici in 2018. Aceste elemente nu duc la altceva decat la actiuni de strada, proteste organizate sau spontane", a declarat Oprescu.

El a spus ca refuzul angajatilor din administratia fiscala de a lucra in weekend va duce "la lipsa conectarii finantistilor la politica guvernamentala de atragere de fonduri la bugetul statului".

Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, mare sărbătoare a creștinătății - VIDEO

astăzi, 07:54
330

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita pe 24 iunie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta in popor si sub denumirea de Sanziene sau Dragaica.Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea ...

Înregistrările video în procesele penale: Chiar nu vor mai fi folosite ca probe, de acum înainte?

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
667

Probabil ați aflat deja că multe, multe modificări la Codul de procedură penală au fost adoptate săptămâna aceasta în Parlament. Ați aflat, poate, din informațiile oferite de alț...

Iohannis, după condamnarea lui Dragnea: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat!

Sâmbătă, 23 Iunie 2018
609

Preşedintele Klaus Iohannis se află la Sibiu, cu ocazia reuniunii de liceu a foştilor săi elevi. "Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinţe al Rom&aci...