ANAF nu va trimite către toate cuplurile căsătorite solicitări de informații. Sunt vizate zonele cu puțini prestatori de servicii și cu număr mare de nunți

ANAF nu va trimite către toate cuplurile căsătorite solicitări de informații. Sunt vizate zonele cu puțini prestatori de servicii și cu număr mare de nunți

Profit.ro a publicat joi un document primit de un cetățean care s-a căsătorit. În acesta, Fiscul îi cere informații despre prestatorii de servicii de la nunta sa. Publicația a scris că "ANAF a început să trimită tinerilor căsătoriți solicitări ca aceștia să declare, într-un formular, ce relații economice a avut, în contextul căsătoriei civile și religioase cu PFA, firme și altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiul".

HotNews.ro a discutat cu inspectorii Fiscului din teritoriu care recunosc că nu pot să verifice toate nunțile care au avut loc și nici nu e nevoie. Ei vor merge doar acolo unde există suspiciuni de fraudă. Vor exista zone în care nu se va trimite niciun fel de solicitare de informații. 
      
„De exemplu, dacă constatăm că doar 5 persoane juridice furnizează servicii în zonă, iar numărul nunților a fost de 1.000-2.000 într-un an, atunci ne uităm să vedem veniturile acestora. Mai departe, presupunem că există și prestatori neînregistrați, iar cu ajutorul mirilor sperăm să obținem datele de contact ale persoanelor respetive”, au spus aceștia.

Ei au precizat că fiecare agenție a Fiscului de pe plan local are propria strategie. „Probabil vor fi colegi din teritoriu care nu vor trimite către nimeni, pentru că analiza pe zona respectivă arată că nu este cazul să se meargă mai departe”, au explicat inspectorii. 

Anul trecut au fost în România 142.613 căsătorii, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS) și, probabil, anul acesta nu este mare diferență din punct de vedere al numărului. Dacă luăm o medie de 100 de persoane participante la o nuntă, care au oferit câte 500 de lei, atunci mirii au strâns 50.000 de lei, din care trebuie să plătească fotograful, muzica, chiria sălii etc. Sunt cazuri în care, în final, unii proaspăt căsătoriți nu au rămas decât cu cel mult 10.000 de lei, iar alții cu nimic. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început verificarea banilor încasați de către cei care au prestat servicii de acest gen la nunți, pentru a descoperi cine a făcut evaziune. În cazul în care mirii nu trimit datele, atunci pot fi sancționați cu o amendă de până 5.000 de lei.

Totuși, dacă ne uităm la demersul Fiscului, vedem că cei care au prestat servicii “la negru” pot scăpa ușor. Persoanele căsătorite pot spune că fotograful, de exemplu, este un vechi prieten care nu a cerut niciun leu, în situația în care a fost plătit cash.

Sunt cazuri în care unii au făcut doar căsătoria civilă, nu și petrecerea. De unde știe ANAF dacă aceștia au făcut petrecere? 

Să spunem că Fiscul merge la hoteluri și restaurante și află de acolo cine a ținut nunta. Ei bine, de multe ori contractele sunt pe numele socrilor. Tot ei plătesc și celelalte servicii. Merge Fiscul către părinți?

Având în vedere cele spuse mai sus, cum sunt indentificați cei care au făcut nunta la cort?

Sunt niște întrebări la care ANAF nu răspunde, momentan. Fiscul consideră că dacă mirii mint, înseamnă fals în declarație. La volumul de muncă al ANAF din cauza că este neinformatizat corespunzător, actualii inspectori abia fac față verificărilor uzuale. mai departe...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...