Afacerea cu păpădie care îți poate aduce venituri de 2000 euro pe lună!

Afacerea cu păpădie care îți poate aduce venituri de 2000 euro pe lună!

   Foto: www.paradisverde.ro

Dintre afacerile cu plante medicinale, cultivarea păpădiei ecologice și mai ales procesarea plantei este propunerea pe care profesorul clujean Avram Fițiu o lansează românilor care doresc să își facă un mic business în mediul rural. Laboratorul de extracte ecologice din păpădie nu presupune o investiție mare, iar veniturile pot ajunge la 2.000 de euro pe lună, potrivit celui care a inițiat și promovează proiectul ”Școala țărănească”.

Baza de plecare pentru afacerea cu păpădie este poate fi reprezentată de o casă cu anexe la țară și o mașină personală. Ca suprafață minimă, este nevoie de cel puțin un hectar cultivat și exploatat în sistem ecologic, ceea ce, pentru această plantă medicinală, nu pune mari probleme. Poate doar birocrația legată de certificarea ecologică a exploatație să fie una mai anevoioasă!

O importanță foarte mare pentru succesul acestui business semi-agricol este modul de promovare al produselor și, implicit, tipul de produse spre care vă veți îndrepta. Astfel, puteți promova: cura de tulpini de păpădie, infuzia de păpădie, decoctul din păpădie, extract fluid din păpădie şi hrean, tinctura de păpădie, salată de păpădie, sucul de păpădie sau chiar diferite creme pe bază de păpădie. Se poate prepara și sirop, iar păpădia în formă uscată poate fi folosită pentru băile terapeutice.

Profesorul Avram Fițiu descrie și posibila piaţă a extractelor ecologice de păpădie: clinici de recuperare, restaurante Slow Food, medici de familie, magazine naturiste și ecologice, servicii terapeutice în fermă.

”Pentru un venit net de 2.000 de euro este nevoie realizarea unei cifre de afaceri de 50.000 euro anual”, explică profesorul Fițiu.

Această cifră de afaceri poate fi realizată pe variante diverse:

– Un singur preparat în cantitate de 10.000 de unități la 5 euro/preparat de 250 ml;
– Preparate în cantitate de 5.000 unități fiecare (la 5 euro/preparat de 250 ml);
– Preparate în cantitate de 3.400 unități fiecare (la 5 euro/preparat de 250 ml).

În cât timp vă veți recupera investiția: 12 luni.
În cât timp vă veți forma propria clientelă fidelă: 12 luni.
Cum vă veți menține clientela: Investind o zi pe săptămână în brandul creat.


 
Sursa: www.romanianoastră.info

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...