A închis în Botoșani două agenții, dar se pregătește să cumpere cu totul o altă bancă!

Banca Transilvania va închide agenția din Darabani și, la începutul lunii octombrie, pune lacătul și pe una dintre agențiile din municipiul Botoșani. Presa centrală anunță, însă, că BT este foarte aproape de a cumpăra o altă importantă bancă românească.

A închis în Botoșani două agenții, dar se pregătește să cumpere cu totul o altă bancă!

Negocierile privind achiziţia Bancpost de către Banca Transilvania continuă şi se estimează că se vor încheia la finele lunii octombrie, conform unui raport al BT remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

"Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor. Finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie a.c", se menţionează în raportul citat de Capital.ro.

La începutul acestui an Eurobank, al treilea creditor elen, a anunţat că este în căutarea unui partener strategic pentru achiziţionarea unei participaţii în subsidiara sa din România, Bancpost, deoarece încearcă să-şi reducă expunerea peste hotare. Reuters scria atunci că Eurobank a angajat HSBC şi Mediobanca pentru a o ajuta să găsească "partenerul strategic".

În iulie, publicaţia elenă Kathimerini scria că Eurobank va finaliza până la sfârşitul anului vânzarea subsidiarei sale din România, Bancpost, ceea ce va marca sfârşitul programului de restructurare a activităţilor externe ale grupului bancar elen, scrie sursa citată.


Două agenții închise la Botoșani

În municipiul Botoșani, Banca Transilvania va închide agenția de pe Bulevardul George Enescu. Reprezentanții Băncii Transilvania (BT) de la nivel central au declarat, pentru Stiri.Botosani.Ro,"BT şi-a propus eficientizarea prezenței sale în Botoşani, iar din acest plan face parte - pe lângă investiții în tehnologie şi modernizări ale sediilor – închiderea, începând cu 1 octombrie a.c., a Agenției BT Enescu".

Banca Transilvania va închide, de asemenea, și agenția pe care a deschis-o în urmă cu șase ani în orașul Darabani.

În municipiul Botoșani, Banca Transilvania va avea patru sedii, o sucursală şi trei agenții, iar la nivel de judet, cinci, BT fiind prezenta si in Dorohoi.

"Este un număr optim pentru asigurarea, pentru perioada următoare, a colaborării BT cu clienții din zonă, în condiții optime de proximitate pentru aceştia", au precizat reprezentanții BT.

În județul Botoșani, BT are 60 de angajați și peste 48.000 de clienți (persoane fizice şi companii) lucrează cu această bancă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
35

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...