Botoșănenii au ieșit din casă, îmbiați de vremea bună, și au încins grătarele la Pacea! FOTO

Botoșănenii au ieșit din casă, îmbiați de vremea bună, și au încins grătarele la Pacea! FOTO

După o iarnă prelungită, botoșănenii au avut în sfârșit parte de un weekend cu vreme frumoasă. Soarele i-a scos din casă, astfel că zonele de la marginea orașului s-au umplut de grătare și de voie bună.

Cei mai mulți s-au retras pe versantul de la Pacea, pentru a se descărca de stresul acumulat în timpul săptămânii. Bărbații beau bere, joacă fotbal sau table, femeile se ocupă de carne și de legumele pentru masă. De cum te apropii de versantul Pacea se simte mirosul de carne încinsă, iar muzica răsună în boxele portabile sau din mașini.

De câțiva ani, nu mai vine nimeni la iarbă verde în locurile care în urmă cu 10-20 de ani atrăgeau sute de oameni. Zona Baisa, loc înainte vreme plin de grătare și de voie bună, astăzi este gol. Mai jos, în localitatea Agafton, loc în care mergeam când eram copii cu părinții și alte familii pentru a ne relaxa într-o zona liniștită, departe de oraș, la poalele pădurii, poiana este în paragină. Nimeni nu a mai investit nimic în acea zonă superbă. Tot ce găsești acolo astăzi este un teren gol, câteva mese vechi din beton peste care se vede foarte bine că au trecut anii.

În curând ne pregătim de Zilele Orașului, un alt motiv de distracție, pe care botoșănenii o vor continua în minivacanța de 1 Mai. După o iarnă care a avut fluctuații de temperatură majore, vremea pare să se redreseze și să ne bucurăm, în sfârșit, de o primăvară adevărată.
 





 

 

Spune-ne opinia ta