Un inginer din China a construit un robot cu care s-a căsătorit, după ce nu a reuşit să îşi găsească o soţie

În cadrul ceremoniei de vineri, organizată sub forma unui ritual tradiţional chinezesc, ”mireasa” a purtat un voal roşu pe cap şi un costum negru. Mama inginerului şi câţiva prieteni ai acestuia au asistat la ceremonie.

Un inginer din China a construit un robot cu care s-a căsătorit, după ce nu a reuşit să îşi găsească o soţie

Un inginer chinez specializat în programe de inteligenţă artificială s-a căsătorit cu o femeie-robot pe care a construit-o el însuşi, după ce nu a reuşit să îşi găsească o soţie, informează news.ro, care cietaza metro.co.uk.

Din cauza faptului că era în mod constant respins de femeile cu care dorea să înceapă o relaţie, un inginer din China a decis să îşi construiască de unul singur ”o soţie”. Zheng Jiajia, în vârstă de 31 de ani, este un inginer specializat în programe de inteligenţă artificială şi şi-a folosit cunoştinţele pentru a construi şi a programa un partener de viaţă care respectă un set exact de specificaţii tehnice.

El a construit astfel o femeie-robot, Yingying, la sfârşitul anului 2016, iar ”relaţia” lor a avansat foarte repede, potrivit South China Morning Post.

După doar trei luni, cei doi s-au căsătorit, vineri, 31 martie, în cadrul unei ceremonii care nu are însă valoare legală, deoarece astfel de căsătorii nu sunt recunoscute în China.

În cadrul ceremoniei de vineri, organizată sub forma unui ritual tradiţional chinezesc, ”mireasa” a purtat un voal roşu pe cap şi un costum negru. Mama inginerului şi câţiva prieteni ai acestuia au asistat la ceremonie.

Yingying, care are o greutate de 30 de kilograme, este capabilă să rostească anumite cuvinte simple şi poate să identifice şi să citească texte scrise cu caractere chinezeşti.

Din păcate pentru Zheng Jiajia, ea nu deţine deocamdată ”talente casnice” pentru treburile gospodăreşti şi nu poate să meargă.

Inginerul chinez plănuieşte să remedieze în curând această problemă printr-o actualizare a software-ul ”soţiei” sale, pentru ca ei să poată să îmbătrânească împreună.

Unul dintre prietenii lui Zheng Jiajia a dezvăluit pentru presa chineză că bunul lui prieten a ales această iniţiativă neobişnuită deoarece nu reuşea de mai mulţi ani să îşi găsească o iubită.

Potrivit cnet.com, inginerul chinez a lucrat pentru compania Huawei, la care a renunţat pentru a se angaja apoi într-un start-up din centrul comercial al oraşului Huangzhou.

Zheng Jiajia nu este însă primul bărbat care s-a căsătorit cu o soţie mai puţin obişnuită. În 2010, un bărbat coreean s-a căsătorit cu o pernă pe care era brodată imaginea unui personaj de desene animate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...