Sărbătoarea mustului la conac!

Sărbătoarea mustului la conac!

An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care dupa culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească trecătorii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.

Anul acesta, deschiderea mustăriei  va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc va susţine un program începând cu orele 18:00.

Sâmbătă 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.

Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt se va oferi din partea casei. Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.

Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu şi must proaspăt.

Rezervari 0755 400 207


(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

astăzi, 22:36
39

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
682

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1963

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...