Sărbătoarea mustului la conac!

Sărbătoarea mustului la conac!

An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care dupa culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească trecătorii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.

Anul acesta, deschiderea mustăriei  va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc va susţine un program începând cu orele 18:00.

Sâmbătă 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.

Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt se va oferi din partea casei. Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.

Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu şi must proaspăt.

Rezervari 0755 400 207


(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
166

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
687

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
223

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...