Sărbătoarea mustului la conac!

Sărbătoarea mustului la conac!

An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care dupa culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească trecătorii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.

Anul acesta, deschiderea mustăriei  va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc va susţine un program începând cu orele 18:00.

Sâmbătă 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.

Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt se va oferi din partea casei. Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.

Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu şi must proaspăt.

Rezervari 0755 400 207


(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni!

astăzi, 21:40
354

Doi adolescenţi au fost răniţi, luni seara, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada.Accidentul a avut loc pe strada Cuza Vodă, în apropierea...

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

astăzi, 21:00
1057

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.Primul loc î...

Modificări pe o stradă din municipiul Botoşani: Sens giratoriu şi fără gărduţ între sensurile de mers

astăzi, 19:36
1542

Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a decis, luni, să fie luate o serie de măsuri pe o arteră intens circulată din oraş, o parte dintre modificări fiind...