Sărbătoarea mustului la conac!

Sărbătoarea mustului la conac!

An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care dupa culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească trecătorii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.

Anul acesta, deschiderea mustăriei  va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc va susţine un program începând cu orele 18:00.

Sâmbătă 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.

Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt se va oferi din partea casei. Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.

Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu şi must proaspăt.

Rezervari 0755 400 207


(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Române! VIDEO

astăzi, 19:04
61

Istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Romane, a incetat din viata marti, la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Academia Romana. Nascut la 15 februari...

VIDEO - Valeriu Iftime: "Companiile private vor trebui să se gândească foarte serios cum vor motiva oamenii ca să rămână la ele"

astăzi, 17:45
167

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, a făcut marți o radiografie dureroasă a mediului de afaceri botoșănean. În primul rând, sp...

Deputatul PSD Tamara Ciofu a prezentat demersurile realizate pentru reducerea mortalității infantile în cadrul dezbaterii organizate de Salvați Copiii România și Ministerul Sănătății

astăzi, 16:42
92

Deputatul PSD Tamara Ciofu, vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile omului și medic pediatru cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu a primit invitația de a participa la dezbater...