Revelion 2018 la Conacul Zăicești! FOTO

Revelion 2018 la Conacul Zăicești! FOTO

Cei care au ales să petreacă venirea noului an, la restaurantul Conacul Zăicești, au fost protagoniștii unui revelion de poveste. Conacul Zăicești a fost locul de întâlnire pentru cei care au vrut să adauge un strop de noblețe românească petrecerii dintre ani, pe ritmuri autentice românești, în compania unor invitațide seamă.

Oaspeții au sosit puțin după orele 20:00, dichisiți și entuziasmați. Aceștia au umplut imediat încăperea conacului de zâmbete și voie bună, ciocnind pentru noroc și un an nou mai bun, pe acordurile live ale orchestrei Syncron Band.

Ca în fiecare an, echipa de la conac s-a mobilizat pentru a oferi invitaților preparate noi, gătite cu multă dăruire, de aici și complexitatea pieselor din meniu. Aperitivul rece a fost o adevărată pleiadă de gustări fine: pastramă de rață, terină din mușchi de vită, medalion din somon cu creveți, brânzeturi fine în mantie de fistic, foie-gras încoronat cu jeleu de vișine, legume cu spumă de năut și ceapă caramelizată. 

La gustarea caldă s-a servit piept de rață în sos de fructe de pădure însoțit de sparanghel sote, urmată de somon în crustă de verdețuri și sos de butter-lemon. Ca și preparat de bază, bucătarul-șef a optat pentruvită cu sos brun și cartofi parizieni. Nu au lipsit deserturile, cozonacul de Bujor, fructele exotice și băuturile fine.

Încăde la începutul serii, maestrul Ion Paladi, autorul șlagărului „Bine-i șade mesei mele”, cu o veselie firească și molipsitoare, a ridicat oaspeții la dans și i-a ținutuniți în horăpână la miezul nopții.

Focul de artificii a marcat trecerea în noul an, luminând valea Zăiceștilor. Petrecerea a continuat alături de talentata solistă Iustina Irimia, membră a formației Fetele din Botoșani, care a cântat  cele mai frumoase  balade populare.  

Nu au putut lipsi membrii Ansamblului de datini și obiceiuri de la Vorona care au oferit un program complex cucele mai frumoase  urături inspirate de pe meleagurile autohtone, prevestind oaspeților sănătate și roade bogate pentru noul an. (Comunicat de presa)

www.conaculzaicesti.ro 






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1256

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
339

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...