O femeie din Italia s-a măritat cu... ea însăși. A făcut nuntă, unde a avut tort cu trei etaje și 70 de invitați - VIDEO

O femeie din Italia s-a măritat cu... ea însăși. A făcut nuntă, unde a avut tort cu trei etaje și 70 de invitați - VIDEO

Când crezi că le-ai aflat pe toate, mai apare o grozăvie. O italiancă s-a căsătorit cu... sine, informează BBC. Nu acasă și neștiută de nimeni, ci într-o ceremonie în care a purtat rochie albă și voal de mireasă, a avut tort de nuntă, cu trei etaje, domnișoare de onoare și 70 de invitați.

„Cred cu tărie că fiecare dintre noi trebuie să se iubească pe sine, în primul rând", a declarat Laura Mesi, o antrenoare de fitness în vârstă de 40 de ani. „Poți avea un basm, chiar și fără prinț”, susține ea.

Ceremonia organizată de ea nu are nicio valoare legală.

Dar Laura Mesi face parte din trendul auto-căsătoriei - numit „sologamie” – care e în creștere în țări din întreaga lume.

Susținătorii unor astfel de ceremonii spun că e vorba de iubirea de sine, de auto-acceptare și de revendicarea afirmării sociale ce este rezervată, în mod obișnuit, doar cuplurilor care se căsătoresc, scrie BBC.

Laura spune că ideea unei nunți solo i-a venit acum doi ani, după ce a încheiat o relație care durase 12 ani.

Pentru a planifica nunta, italianca spune că e nevoie de bani, de sprijin din partea celor din jur și, mai presus de toate, de „puțină nebunie”. „Le-am spus prietenilor și familiei mele că, dacă nu-mi voi găsi sufletul pereche până la împlinirea vârstei de 40 de ani, m-aș căsători cu mine”, a declarat ea ziarului La Repubblica.
 

„Dacă într-o zi voi găsi un bărbat cu care să-mi pot face planuri de viitor, voi fi fericită, dar fericirea mea nu depinde de el”, susține ea.

Este prima femeie din Italia care a organizat o nuntă solo. În luna mai, un bărbat, Nello Ruggiero, și-a spus „da” lui însuși, într-o altă ceremonie, la Napoli.

În Japonia, o agenție de turism oferă ceremonii de nuntă femeilor singure încă din 2014.

În Statele Unite, un site web numit „I Married Me” oferă kit-uri pentru auto-nunți. În Canada, o agenție numită „Marry Yourself Vancouver” a explicat că „mariajele solo” sunt tot mai multe pentru că a crescut numărul celibatarilor.

„Singur este noua normalitate. Sărbătoriți-vă statutul solo!”, este îndemnul lor.

sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...