Locuri de parcare doar pentru femei! Ar trebui să avem și în România?

Locuri de parcare doar pentru femei! Ar trebui să avem și în România?

Semnalizate prin indicatoare imprimate cu un toc de pantof negru pe un fundal roz, spatiile de parcare dedicate in exclusivitate femeilor, mai late decât cele obișnuite, au stârnit controverse pe tema discriminării sexuale în media de socializare.

Locurile de parcare amenajate in spatiile pentru servicii din apropierea autostrazilor din zonele Jiande si Tonglu, situate in provincia Zhejiang din estul Chinei, sunt de 1,5 ori mai late decat cele obisnuite, culoarea si simbolul de pe semnele instalate in dreptul lor indicand faptul ca acestea sunt ”doar pentru femei”.

Weibo, cel mai important site de microblogging din China, a fost inundat de mesaje pe tema locurilor de parcare pentru persoanele de sex feminin, multi utilizatori sustinand ca acestea perpetueaza stereotipul conform caruia soferitele ar fi mai putin experimentate in comparatie cu barbatii., relatează Hotnews.

Totusi, multe dintre utilizatoarele de sex feminin ale retelei sunt de parere ca aceste locuri de parcare demonstreaza preocuparea fata de persoanele aflate in nevoie si sustin ca mesajele ce invoca discriminarea sexuala reprezinta o exagerare, mai scrie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...