Cele mai ciudate reguli de circulatie din lume: Iei amenda daca sofezi topless sau ai masina murdara

Cele mai ciudate reguli de circulatie din lume: Iei amenda daca sofezi topless sau ai masina murdara

In timp ce sofatul este aproximativ la fel peste tot in lume, regulile de circulatie sunt diferite. Iar unele state au tinut sa se remarce prin niste reguli de circulatie ce pot provoca zambete.

Cele mai ciudate reguli de circulatie au fost incluse intr-un top prezentat de Fox News, citat de ziare.com, dupa cum urmeaza:

1. In Alabama scrie in lege ca nu ai voie sa conduci legat la ochi - Este oarecum logic ca nu poti conduce daca nu poti vedea nimic, dar in statul american s-a simtit nevoia sa se includa inclusiv in lege aceasta prevedere.

2. In Thailanda sunt amendati cei ce conduc topless - Indiferent ca este vorba despre barbati sau femei, in aceasta tara s-a interzis prin lege condusul la bustul gol. Pentru soferi este o probleme reala, avand in vedere temperaturile ridicate, dar cu legea nu te pui. Acesta prevedere se aplica si pentru biciclisti, dar nu se stie cat de mari sunt amenzile.

3. In Danemarca trebuie sa verifici daca nu ai un copil sub masina - O alta regula incredibila o gasim in Danemarca, unde legea contine un articol conform caruia fiecare sofer este obligat sa verifice, inainte sa se urce la volan, daca nu cumva are un copil sub masina.

4. In Rusia esti amendat daca ai masina murdara - Daca nu esti genul de sofer care are grija de masina, bucura-te ca nu stai in Rusia. In aceasta tara, soferii care merg pe drum cu masinile murdare sunt amendati. Nu se stie clar care este nivelul de praf sau noroi permis pe o masina, intrucat totul este la latitudinea politistilor.

5. In orasul Manilla din Filipine, nu poti conduce lunea, daca numarul de la masina se incheie cu cifra 1 sau 2 - Filipinezii se confrunta cu o reala problema a traficului, motiv pentru care au recurs la aceasta metoda in incercarea de a-l "aerisi". Nu se stie insa de ce pentru celelalte cifre nu este valabila regula.

6. In Colorado nu ai voie sa conduci o masina de culoare neagra duminica - SUA sunt recunoscute in general pentru mai multe legi ciudate pe care le au, in mai multe domenii, iar cei din Colorado nu se lasa mai prejos. Legea din acest stat american prevede ca masinile de culoare neagra sa fie interzise in zilele de duminica. Nu se ofera insa nicio explicatie pentru aceasta lege, dar Colorado este recunoscut in SUA pentru "ciudateniile" sale. Spre exemplu, cand esti tras pe dreapta, ai voie sa te certi cu politistul, insa doar pana cand el iti cere sa te opresti. Daca vei continua, vei fi amendat.

7. Nemtii ii amendeaza pe cei care raman fara benzina pe Autobhan - Pe cele mai cunoscute autostrazi din Europa trebuie sa te asiguri ca nu vei ramane niciodata fara combustibil. Daca vei ocupa banda de urgenta din acest motiv, vei fi amendat si risti chiar sa primesti o interdictie de a mai intra.

8. In San Franciso (SUA), spalatoriile nu au voie sa foloseasca lenjerie intima uzata drept carpe - Un alt articol de lege ciudat vine din SUA, unde se specifica faptul ca spalatoriile auto nu au voie sa foloseasca lenjerie intima uzata pentru a sterge masinile. Legea prevede insa ca persoanele fizice pot face acest lucru.

9. Masinile din Luxemburg trebuie sa aiba stergatoare, chiar daca nu au parbriz - O regula care se bate cap in cap, mai ales intr-o tara cu multi pasionati de masini de epoca, printre care se regasesc si unele fara parbriz. Acestia au fost obligati sa isi puna stergatoare, chiar daca nu aveau parbriz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Îți apar vânătăi din senin? Iată care ar putea fi motivele

astăzi, 08:30
15

Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică, dar totuși ți-a apărut o vănătaie, peste noapte? Există o mulțime de motive pentru care pielea se învinețește ușor.”Apariţia ...

Cum moare ţăranul clasic?

Vineri, 19 Ianuarie 2018
248

"Tu mergiCu o cruceÎn spateŞi lumea Strigă:"Hoţul de lemne!"(Vasile Gogea)Una dintre iluziile postsocialiste ale etnologului Petru Ursache a fost ca ţă...

Aproape 9.000 de romani primeau in total pensii de 800 de milioane lei: Printre ei, magistrati si parlamentari

Vineri, 19 Ianuarie 2018
288

La finalul lunii noiembrie, 8.980 de persoane primeau pensii de serviciu, majoritatea dintre ei fiind magistrati.Conform datelor centralizate de Casa Nationala de Pensii Publice, este vorba despre...