Botoșăneni premiați la ediția I a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară "Voci de îngeri"!

Botoșăneni premiați la ediția I a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară "Voci de îngeri"!

Timp de două zile, municipiul Suceava a fost gazda primului Festival Naţional de Muzică Uşoară, evenimentul fiind dedicat special copiilor şi tinerilor. "Voci de îngeri" s-a desfăşurat pe scena Teatrului "Matei Vişniec" Suceava, sala  dovedindu-se mică în raport cu numărul mare de participanţi.

Prima ediţie s-a remarcat printr-un număr record de participanţi - 207 la secţiunea interpretare solo şi opt la secţiunea “Grupuri mici”, cei mai mici având 4 anişori, iar cei mai “vârstnici”, 23 de ani, în total competitorii fiind încadraţi la 11 categorii de vârstă, relateaza Monitorul de Suceava.

Festivalul de la Suceava a beneficiat de un juriu de prestigiu, compus din Mihai Alexandru - compozitor, Luminiţa Anghel – interpretă, Tudor Turcu – interpret, Claudiu Bulete – compozitor şi Marcel Iorga – compozitor, care a avut o misiune extrem de dificilă în a evalua performanţele muzicale ale unui număr mare de competitori, într-un timp scurt.

“Voci de îngeri” este un concurs de interpretare iniţiat de Asociaţia Culturală Romantic ART din Suceava, care are ca scop promovarea creaţiei şi artei interpretative, descoperirea şi promovarea copiilor şi tinerilor talentaţi în interpretarea muzicii uşoare (pop) specifice vârstei, dezvoltarea spiritului de competiţie şi corectitudine între copii şi tineri de vârste apropiate, dorindu-se a fi şi prilej de bucurie, întâlnire, cunoaştere şi prietenie între participanţi.

Premiile Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Voci de îngeri”

Trofeul Festivalului a fost câştigat, în asentimentul juriului, dar şi al publicului, de Daria Pintilie, din Piatra Neamţ, o tânără cu o voce deosebită, care promite să surprindă plăcut şi de acum înainte.

Pe categorii, premiile au fost acordate astfel:

- Penciuc Medeea Maria a obținut Premiul II la Categoria 4-6 ani

- Stan Moraru Maria, Premiul I la Categoria 7-8 ani
- Pensiu Mara și Gheorghe Anastasia, Premiul II 
- Cojocaru Alexandra, Premiul III  

-Vitelaru Tudosa Medeea, Premiul I la Categoria 8-9 ani
-Țurcanu Sofia- Olivia, Premiul III

- Rusu Teodora Ana-Maria, premiul I la Categoria 9-10 ani
- Puscasu Alexandra și Frant Rusu Denisa Ioana, Premiul III

- Balan Ioana - Botoşani, Premiul I la Categoria 10-11 ani
- Lazar Claudia Gabriela - Premiul II

- Mic Diana, Premiul I la Categoria 11-12 ani
 - Ciubotariu Karina Ioana Premiul II 

- Turcanu Eva Maria și și Subran Diana Elena, Premiul II la Categoria 12-13 ani
 
- Mihalache Andra Elena, Premiul I la Categoria 15-17 ani 

Trio Voice Dorohoi, Premiul I la Categoria grupuri mici

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au bătut pentru play-off până în ultima etapă, dar acum se tem de retrogradare: "Suntem cea mai slabă echipă. E trist şi îngrijorător"

astăzi, 16:50
35

FC Botoşani e în derivă, după ce a ratat la limită calificare în play-off-ul Ligii 1 Betano. Conform finanţatorului Valeriu Iftime, echipa din Moldova a suferit un recul, în urm...

Meteorologii anunță prognoza pentru următoarele zile

astăzi, 16:32
116

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 20-22 martie, vremea se va răci...

Director la Apă și Canal, numit secretar de stat în Ministerul Culturii!

astăzi, 15:36
147

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit marți secretar de stat în Ministerul Culturii pe Mihai Alexandru Gherghe în locul lui Răzvan Ștefan Rab, potrivit Monitorului Oficial. Noul demnita...