Am avut și așa ceva: Dacia 1310 Hycomat, mașina cu trei volane!

Am avut și așa ceva: Dacia 1310 Hycomat, mașina cu trei volane!

Mașinile viitorului nu vor mai avea volan. Mai în glumă, mai în serios, unele dintre mașinile din trecut se pare că aveau prea multe volane. Acesta este și cazul modelului Dacia 1310 Hycomat, un automobil echipat cu trei volane, toate însă la fel de necesare.

Dacia 1310 Hycomat este varianta adaptată a modelului Dacia 1310. Aceasta este destinată persoanele cu handicap. Conform sursei citate, volanul din mijloc este cel obișnuit cu care se ghidează direcția automobilului, scrie playtech.ro.

Volanul poziționat deasupra ține loc de frână. Totodată, volanul de dedesubt este accelerația. Când șoferul trăgea de volan spre el, se mărea turația automobilului. Mașina este dotată cu ambreiaj hycomat (sistem care presupune lipsa abreiajului). Placa de presiune este comandată de un cilindru hidraulic care, la rândul sau, este comandat electric.

Din păcate, nu s-au păstrat informații despre numărul de unități Dacia 1310 Hycomat fabricate la Mioveni, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Simona Halep triumfă din nou la Montreal!

Duminică, 12 August 2018
743

Liderul clasamentului mondial al WTA, Simona Halep a câștigat, duminică seara, Rogers Cup, după ce a învins-o în trei seturi, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4 pe tenismena americană&nb...

Lor cine le cere scuze? Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele de vineri!

Sâmbătă, 11 August 2018
3888

Femeia a povestit pentru HotNews experiența brutală prin care a trecut. Ea și prietenul său de familie, Mihai, se aflau în spatele jandarmilor și strângeau gunoaiele. Danny poves...

Comunicat PSD Botoșani: "PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze pentru afirmațiile iresponsabile împotriva Jandarmeriei"

Sâmbătă, 11 August 2018
3867

Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au ...