Am avut și așa ceva: Dacia 1310 Hycomat, mașina cu trei volane!

Am avut și așa ceva: Dacia 1310 Hycomat, mașina cu trei volane!

Mașinile viitorului nu vor mai avea volan. Mai în glumă, mai în serios, unele dintre mașinile din trecut se pare că aveau prea multe volane. Acesta este și cazul modelului Dacia 1310 Hycomat, un automobil echipat cu trei volane, toate însă la fel de necesare.

Dacia 1310 Hycomat este varianta adaptată a modelului Dacia 1310. Aceasta este destinată persoanele cu handicap. Conform sursei citate, volanul din mijloc este cel obișnuit cu care se ghidează direcția automobilului, scrie playtech.ro.

Volanul poziționat deasupra ține loc de frână. Totodată, volanul de dedesubt este accelerația. Când șoferul trăgea de volan spre el, se mărea turația automobilului. Mașina este dotată cu ambreiaj hycomat (sistem care presupune lipsa abreiajului). Placa de presiune este comandată de un cilindru hidraulic care, la rândul sau, este comandat electric.

Din păcate, nu s-au păstrat informații despre numărul de unități Dacia 1310 Hycomat fabricate la Mioveni, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Nicolae Bănicioiu trece în barca lui Victor Ponta: "Acum PSD e un partid de râsul lumii"

astăzi, 13:46
80

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu si-a anuntat, vineri, demisia din partid, alaturandu-se valului recent de plecari din tabara social-democrata, in contextul in care Opozitia pune la cale o motiune de c...

Dan Negru: "Am plătit 135 de euro amenda in Paris pentru ca mi-am verificat mailurile la un semafor! Ai noștri pun lumânări"

astăzi, 11:59
871

Vedeta Antena 1, Dan Negru, face o comparație între atitudinea românilor și a francezilor sau americanilor în privința tragediilor. Noi doar punem lumânări, ei fac regulame...

Cazul impresionant al unui artist celebru: "Sursa puterii este întotdeauna acolo, Sus! Dumnezeu lucrează prin oameni, însă"

astăzi, 11:06
373

În urmă cu şase ani, Leo Iorga a primit un diagnostic crunt: cancer pulmonar. Au urmat mai multe operaţii chirurgicale şi tratamente chinuitoare cu citostatice. La scurt timp după ce a &ici...