Zilele "George Enescu" deschid stagiunea Filarmonicii Botosani

Zilele "George Enescu" deschid stagiunea Filarmonicii Botosani
Vineri, 24 septembrie 2010, la ora 18.30, melomanii sunt invitati la concertul de deschidere a stagiunii Filarmonicii de Stat din Botosani, eveniment care va purta marca Zilelor "George Enescu", editia a XXXIV-a.

Stagiunea 2010-2011 debuteaza, in cadrul Zilelor "George Enescu", sub bagheta dirijorului Mihail Secikin, invitat special fiind pianistul rus Alexei Nabiulin.

In program:

George Enescu: Poema română, op. 1 (Îşi dă concursul un grup coral bărbătesc pregătit de prof. DRAGOŞ BOICU)
P. I. Ceaikovski: Concertul nr. 1, în si bemol minor,  pentru pian şi orchestră, op. 23

ALEXEI NABIULIN s-a născut în anul 1978, la Norilsk (Rusia). A început să studieze pianul cu mama sa, de la vârsta de cinci ani, primul concert solistic susţinându-l la doar nouă ani. A urmat cursurile Şcolii de muzică de pe lângă Conservatorul din Moscova, perioadă în care a efectuat şi primele turnee peste hotare: în 1991, în Canada şi în 1992, în Germania sub genericul Russische Wunderkind (Copii minune ruşi).

Alexei Nabiulin este considerat în Rusia drept unul dintre pianiştii reprezentativi ai momentului. Concertează cu regularitate în ţara sa şi în alte ţări precum: Ucraina, Belarus, Bulgaria, ţări din fosta Yugoslavie, în Franţa, Italia, Germania, Marea Britanie, Irlanda, SUA, Coreea, Japonia, Maroc; este invitat la festivaluri muzicale din Rusia, Franţa, Portugalia, Germania, Italia, Ucraina. Colaborează cu orchestre importante şi mari dirijori.

Zilele "George Enescu" continua duminica, 26 septembrie 2010, la ora 18.30. La pupitrul dirijoral se va afla Mihail Secikin, invitata fiind de aceasta data violoncelista Madalina Tudose.

În program:

George Enescu: Intermezzo, op. 12
George Enescu: Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră, op. 8
George Enescu: Rapsodia română, op. 11, nr. 1, în la major
Maurice Ravel:  Bolero

MĂDĂLINA TUDOSE a-a născut la Iaşi, în anul 1985. A început să studieze violoncelul la Liceul de Artă Octav Bancilă din Iaşi, iar din clasa a X-a urmează cursurile Liceului de Muzică George Enescu din Bucureşti. În anul 2008 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, după ce, în  anul 2004, absolvise şi cursurile Colegiului PRO.
În  2005 a făcut parte din delegaţia ce a reprezentat România la World Expo-Japonia. A susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinatate (Dubai, Munchen).
Începand cu 1 ianuarie 2007, Mădălina Tudose este angajată în orchestra Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
125

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
91

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
83

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...