Weekend cu spectacole la Teatrul Vasilache!

Weekend cu spectacole la Teatrul Vasilache!

În cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret, adolescenții pot viziona spectacolul "Copiii stau în camera lor", sâmbătă, 19 ianuarie 2019, cu începere de la ora 18, iar cei mici cei mici pot viziona spectacolul "Fram, ursul polar", duminică, 20 ianuarie 2019, cu începere de la orele 11 și 12,30. 

Copiii stau în camera lor, spectacol pentru tineri

Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” prezintă în cadrul Studioului pentru Tineret, sâmbătă  19 ianuarie 2019, ora 18:00 , în sala teatrului, spectacolul „Copiii stau în camera lor”, adaptare de Lenuş – Teodora Moraru după Natasa Tanská. Regia artistică: Lenuş - Teodora Moraru; scenografia: Gelu Rîşca, muzica: Toma Rîşca.

Din distribuţie fac parte: Irina Mititelu şi Denisa Dutcovschi

"Inocența, bunăvoința și generozitatea copiilor pot cădea pradă ușor adulților care se iubesc pe ei înșiși uneori mai mult decât pe proprii copii. Inocența, bunăvoința și generozitatea copiilor devin uneori arme într-un război absurd al părinților. Copiii trebuie să rămână cuminți ca să nu deranjeze infatuarea și minciuna adulților. Profesorii sunt niște super-eroi. Puterea lor nevăzută nu este citirea gândurilor sau mutarea munților ci abilitatea de a citi semne ale vieții ascunse ale copiilor. Sunt mai puternici și decât părinții dacă aceștia se copilăresc inutil și se joacă cu viața copiilor lor. Pe lângă informații, profesorii buni mai predau ceva inestimabil dar uneori foarte ușor de neglijat: prețuirea curată și sinceră a vieții. Ai întâlnit un astfel de profesor? Sigur că da, dar e foarte posibil să nu fi băgat de seamă pentru că atenția sa este atât de discretă, încât te vindecă fără să simți (o altă super-putere). Cu un astfel de profesor se întâlnește Miruna la o lecție de engleză. Ce va învăța în afară de verbe și cuvinte, rămâne să descoperi la spectacolul „Copiii stau în camera lor" (Lenuş - Teodora Moraru)

Preţ bilet 12 lei
Rezervări la telefonul 0756084651
 

"Fram, ursul polar" pe scena Teatrului "Vasilache"

 Duminică, 20 ianuarie 2019, cu începere de la orele 11:00 şi 12:30 veţi putea viziona „Fram, ursul polar”, un spectacol după Cezar Petrescu. 

Regia artistică: Toma Hogea
Asistent regie: Mihaela Ștempel
Scenografia: Mihai Pastramagiu  
Mişcare scenică: Victoria Bucun
Muzica: Radu Sanduloviciu

Fotografiile au fost realizate de  Ghenadie Prisăcaru, iar înregistrările au fost făcute în studioul de înregistrări ELEKTRA – Virgil Prispian

Din distribuţie fac parte actorii: Aurica Dobrescu – Fram și orchestrant (ajutor mânuire), Florin Iftode - Bimbo, Alin Gheorghiu – Toto, Marius Rusu - Directorul circului, Andrei Iurescu - Doctorul şi orchestrant, Andreea – Elena Popovici - Dresoarea şi maimuţă, Mihaela Ştempel - Leone, păsări, maimuţă şi orchestrant, Oana Sârcu - Îngrijitoarea, păsări, maimuţe, Geanina Alecsoaie - Orchestrant, maimuţe.

"Fram, ursul polar” este o poveste, din lumea circului, dorită și mult așteptată de copii. Transpunerea scenică aduce, pe scena Teatrului „Vasilache”, un spectacol plin de culoare, cu o muzică originală deosebită, cu actori, cu păpușari desăvârșiți, cu numere de pantomimă, specifice lumii/arenei circului, cu momente coregrafice de excepție și cu actori – păpușari care ating nivelul și măiestria textului.
       
Spectacolul „Fram, ursul polar” aduce la rampă o multitudine de „ingrediente” specifice artei păpușărești: actorie, muzică, dans, mânuire păpuși (tip wayang și tip bunraku) și, nu în ultimul rând, o bună dispoziție și o plăcere reală a jocului din partea actorilor. 

"Fram, ursul polar” este un spectacol pentru toate vârstele: copii (preșcolari și școlari mici), educatori, părinți și bunici!" (Toma Hogea, regizor artistic) 

Spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani   

Preţ bilet 10 lei

Rezervări la telefonul 0756084651

Locurile rezervate își pierd valabilitatea cu 15 minute înainte de începerea spectacolului. Din acest motiv vă recomandăm să achiziționați biletele până atunci.

NU UITAŢI: 

Orice persoană care doreşte să ofere o oră de spectacol unor copii sau tineri aflaţi în situaţii dificile poate cumpăra „Bilete în aşteptare”.
„Biletele în aşteptare” pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”, str. Victoriei nr. 13, Botoşani.
Pentru mai multe informaţii accesaţi Regulamentul acestui proiect la adresa www.teatrulvasilache.ro 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
278

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5327

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
209

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...