Vorba buna: Fereastra sufletului nostru!

Vorba buna: Fereastra sufletului nostru!
O pereche recent căsătorită s-a mutat într-un cartier foarte liniştit. În prima dimineaţa din noua casă, în timp ce îşi savurau cafeaua, femeia observă, privind pe fereastră, o vecină care îşi întindea cearsafurile în balcon.
 
-Ce cearșafuri murdare întinde vecina noastră pe balcon… ! Cred că are nevoie de un detergent mai bun sau poate ar trebui s-o învăţ să-şi spele cearsafurile !
 
Soţul ei privi şi rămase tăcut.
 
Scena aceasta se repeta de fiecare data când vecina întindea cearsafurile și rufele în fiecare săptămână.
 
După o perioadă, femeia rămase surprinsă văzând într-o zi că vecina sa întindea cearsafuri mult mai curate, şi îi spuse soţului ei:
 
-Priveşte, bărbate, în sfârșit, femeia asta a învăţat și ea să spele rufele! O fi învăţat-o o altă vecină??
 
Soţul ei îi răspunse:
 
-Nu draga mea, azi m-am trezit mai de dimineaţă şi am spălat geamurile casei noastre!
 

Şi în viaţă este aşa! Totul depinde de curăţenia ferestrei sufletului nostru prin care observăm faptele. Înainte de a critica, potrivit ar fi să ne verificăm şi să ne curăţăm sufletul pentru a putea vedea clar. Atunci am vedea mai clar puritatea sufletească a a celor din jur.                                            
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
185

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
719

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
227

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...