Vorba buna: Cum sa facem binele!

Vorba buna: Cum sa facem binele!
Când faci un bine cuiva, te aştepţi să ţi se răspundă cu recunoştinţă. Şi când nu ţi se răspunde aşa, ajungi să-ţi pară rău de binele făcut, sau să gândeşti că omul pe care l-ai miluit nu merita binefacerea ta. 
 
Acest tip de comportament nu este deloc creştinesc. Asta pentru că nu corespunde îndemnului lui  Iisus Hristos: "când faci milostenie să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta".

Cu alte cuvinte, să ai grijă ca binele pe care-l faci să nu se transforme în instrument de satisfacere a propriului orgoliu sau de promovare a unei imagini bune.

Se povesteşte că un părinte care trăia în deşert, pe nume Longinus, era cunoscut pentru puterea rugăciunilor sale prin care reuşea să vindece boli foarte grave.

O femeie bolnavă de cancer, auzind acest lucru, a plecat să-l caute pe Ava Longinus. L-a găsit, dar nu ştia că acest bătrân zdrenţăros este omul pe care-l căuta.

Bătrânul îi zise femeii: "Îl cauţi pe şarlatanul acela bătrân? Nu te duce la el că e un mare amăgitor. De ce vrei să-l găseşti?".

Şi femeia îi spuse necazul ei. Bătrânul  o binecuvântă, şi-o trimise acasă  spunându-i: "Dumnezeu te va face bine. Longinus nu te-ar fi putut ajuta".

După o lună femeia s-a vindecat, dar n-a ştiut niciodată că binefăcătorul ei a fost chiar ava Longinus. 


O vorba buna

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
458

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
59

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...