Vlad Ivanov: "Nu m-am simţit niciodată inferior actorilor din alte ţări"

Vlad Ivanov: "Nu m-am simţit niciodată inferior actorilor din alte ţări"

   Digi24

Actorul botoșănean Vlad Ivanov a vorbit, într-un interviu pentru emisiunea "Conversații esențiale", despre fiecare capitol al carierei sale, de la cele trei eşecuri la facultate, până la ascensiunea în lumea filmului. 
 
Puţină lume ştie că actorul care a dat viaţă deja celebrului personaj din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", domnu` Bebe, s-a chinuit vreme de patru ani să intre la Facultatea de Teatru. Dar nici una dintre aceste ratări nu l-a dezamăgit, nu l-a făcut să renunţe ci, dimpotrivă, l-a făcut şi mai ambiţios, şi mai determinat să reuşească.
 
Vlad Ivanov, invitatul Iulianei Ciugulea, din această săptămână la Conversații esențiale, îşi aminteşte amuzat de acea perioadă a vieţii sale.
 
"Am dat prima oară la teatru şi am picat. Apoi a trebuit să merg în armată şi am mai dat o dată şi iar am picat. A treia oară la fel. Dar, pentru că atunci am picat primul sub linie am avut drept de audient la clasa unui mare profesor, Dem Rădulescu. Eram practic în regim de studenţie, iar anul acela a fost hotărâtor pentru mine". În toată această perioadă a realizat şi care era principala sa problemă: emoţiile.

"Mi-am dat seama că trebuie să-mi înving emoţiile. Aveam emoţii foarte mari la examene şi nu reuşeam să înţeleg foarte clar ce vor profesorii de la mine... Eu picam la improvizaţie. Deşi eram foarte bun la asta, făcusem deja cursurile de pantomimă cu Dan Puric şi acolo totul era bazat pe improvizaţie. Dar la examen, din cauza emoţiei nu-mi mai ieşea".

"Eu n-am avut niciodată acea mare încrâncenare. Sunt un om liniştit şi am muncit întotdeauna foarte mult pentru fiecare lucru. Sunt un perfecţionist de felul meu. Am avut şi norocul să joc în filme care au avut un parcurs extraordinar, care au ajuns să fie premiate, am avut norocul întâlnirii cu Cristian Mungiu care mi-a deschis drumul către alte întâlniri frumoase. Eu fac meseria asta cu foarte multă pasiune. Nu vin niciodată la repetiţii fără să ştiu rolul, fără să învăţ textul, fără să mă pregătesc înainte, nu întârzii la filmare, nu vin afumat după nopţi nedormite. Regizorii ştiu foarte clar că sunt un om serios şi au confortul ăsta când sunt în distribuţie".

Vlad Ivanov mărturisește că nu a avut niciodată complexe în fața actorilor străini. "Eu nu m-am simţit niciodată inferior actorilor din alte ţări. Ştiu câteva limbi de circulaţie universală, vorbesc lejer şi asta îmi dă o anume siguranţă. Mulţi m-au întrebat dacă nu mi s-a urcat succesul la cap dar eu nici nu înţeleg întrebarea asta. Sunt în continuare omul care vine şi joacă la teatru, cu o bucurie imensă. Şi la fel pe platourile de filmare....E adevărat însă că noi nu suntem, din păcate, la nivelul occidentalilor. Ei au un sistem care funcţionează foarte bine, noi nu!", spune actorul.

Alte multe "secrete" ale reuşitei internaţionale ale unui actor român, dar şi alte poveşti interesante de viaţă, sâmbătă, ora 20.10, la "Conversaţii esenţiale", cu Iuliana Ciugulea, pe Digi24.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
9

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
13

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...

Praf saharian deasupra României. ”Depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului!”

astăzi, 13:47
88

O nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană va tranzita, începând de azi, de la ora 12.00 și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României, c...