Vlad Ivanov: "Nu m-am simţit niciodată inferior actorilor din alte ţări"

Vlad Ivanov: "Nu m-am simţit niciodată inferior actorilor din alte ţări"

   Digi24

Actorul botoșănean Vlad Ivanov a vorbit, într-un interviu pentru emisiunea "Conversații esențiale", despre fiecare capitol al carierei sale, de la cele trei eşecuri la facultate, până la ascensiunea în lumea filmului. 
 
Puţină lume ştie că actorul care a dat viaţă deja celebrului personaj din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", domnu` Bebe, s-a chinuit vreme de patru ani să intre la Facultatea de Teatru. Dar nici una dintre aceste ratări nu l-a dezamăgit, nu l-a făcut să renunţe ci, dimpotrivă, l-a făcut şi mai ambiţios, şi mai determinat să reuşească.
 
Vlad Ivanov, invitatul Iulianei Ciugulea, din această săptămână la Conversații esențiale, îşi aminteşte amuzat de acea perioadă a vieţii sale.
 
"Am dat prima oară la teatru şi am picat. Apoi a trebuit să merg în armată şi am mai dat o dată şi iar am picat. A treia oară la fel. Dar, pentru că atunci am picat primul sub linie am avut drept de audient la clasa unui mare profesor, Dem Rădulescu. Eram practic în regim de studenţie, iar anul acela a fost hotărâtor pentru mine". În toată această perioadă a realizat şi care era principala sa problemă: emoţiile.

"Mi-am dat seama că trebuie să-mi înving emoţiile. Aveam emoţii foarte mari la examene şi nu reuşeam să înţeleg foarte clar ce vor profesorii de la mine... Eu picam la improvizaţie. Deşi eram foarte bun la asta, făcusem deja cursurile de pantomimă cu Dan Puric şi acolo totul era bazat pe improvizaţie. Dar la examen, din cauza emoţiei nu-mi mai ieşea".

"Eu n-am avut niciodată acea mare încrâncenare. Sunt un om liniştit şi am muncit întotdeauna foarte mult pentru fiecare lucru. Sunt un perfecţionist de felul meu. Am avut şi norocul să joc în filme care au avut un parcurs extraordinar, care au ajuns să fie premiate, am avut norocul întâlnirii cu Cristian Mungiu care mi-a deschis drumul către alte întâlniri frumoase. Eu fac meseria asta cu foarte multă pasiune. Nu vin niciodată la repetiţii fără să ştiu rolul, fără să învăţ textul, fără să mă pregătesc înainte, nu întârzii la filmare, nu vin afumat după nopţi nedormite. Regizorii ştiu foarte clar că sunt un om serios şi au confortul ăsta când sunt în distribuţie".

Vlad Ivanov mărturisește că nu a avut niciodată complexe în fața actorilor străini. "Eu nu m-am simţit niciodată inferior actorilor din alte ţări. Ştiu câteva limbi de circulaţie universală, vorbesc lejer şi asta îmi dă o anume siguranţă. Mulţi m-au întrebat dacă nu mi s-a urcat succesul la cap dar eu nici nu înţeleg întrebarea asta. Sunt în continuare omul care vine şi joacă la teatru, cu o bucurie imensă. Şi la fel pe platourile de filmare....E adevărat însă că noi nu suntem, din păcate, la nivelul occidentalilor. Ei au un sistem care funcţionează foarte bine, noi nu!", spune actorul.

Alte multe "secrete" ale reuşitei internaţionale ale unui actor român, dar şi alte poveşti interesante de viaţă, sâmbătă, ora 20.10, la "Conversaţii esenţiale", cu Iuliana Ciugulea, pe Digi24.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
204

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
203

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
98

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...