Viorel, vizitat in spital de numerosi botosaneni! FOTO

Viorel, vizitat in spital de numerosi botosaneni! FOTO
Valurile de mesaje de condoleante, la vestea mortii lui Viorel, cersetorul cunoscut de ani buni de aproape toti botosanenii, au fost inlocuite de valuri de simpatie imediat ce s-a confirmat faptul ca baiatul este in viata. 

Aflat la un pas de moarte din cauza gerului, Viorel a fost gasit pe strada si cazat la Spitalul de Recuperare Botosani, intr-unul dintre saloanele pe care autoritatile le-au pus la dispozitie pentru oamenii strazii, in perioada de ger extrem.

La 28 de ani, Viorel nu pare sa fie doar un caz tipic de persoana fara adapost. Povestea vietii lui circula de ani buni in numeroase variante, toate, indiferent de cat de reale sau nu sunt, ilustrand traume si suferinte indurate de un om a carui mare sensibilitate si inocenta a impresionat sute de oameni. Povesta lui Viorel devine, incet-incet, legenda urbana, foarte putini cunoscand cu adevarat amanunte legate de viata lui. Cativa frati prin Stefanesti, o mama care a murit, un tata de care nimeni nu stie nimic… si el, un baiat despre care cei mai multi spun ca nu a facut niciodata vreun rau si ca "are darul de a inveseli oamenii".

In urma cu doua zile, pe retelele de socializare aparuse vestea ca Viorel a murit inghetat, sute de mesaje de condoleante si cuvinte frumoase incepand a curge. Informatia a fost infirmata, aflandu-se ca Viorel este adapostit la Spitalul de Recuperare.Conducerea spitalului spune ca baiatul a fost spalat, deparazitat, ca i s-au oferit apoi un pat si o masa calda.

Dupa ce cazul a fost mediatizat, Viorel a fost vizitat la spital de numerosi botosaneni care i-au dus mancare, fructe, produse de igiena, suc.
Foarte multi dintre cei care l-au vizitat au promis ca vor reveni si in zilele urmatoare si ca se vor ingriji de el.

"Viorel a fost adus acum doua saptamani, de catre serviciul ISU, si a fost cazat in regim de urgenta. I s-au facut analizele si am vazut ca nu sufera de nicio boala si de atunci sta la noi, se simte foarte bine. Il mai tinem cat avem dispozitie sa tinem oamenii strazii. Dupa ce a fost mediatizat cazul au venit in special tineri, i-au adus alimente, dulciuri, de care Viorel este foarte incantat si probabil ca vor veni in continuare sa il vada", a precizat Gabriela Varzari, directorul Spitalului de Recuperare Botosani. 

Cazul lui Viorel nu este numaidecat unul social, desi se inscrie perfect in aceasta categorie. Viorel a devenit un caz "de suflet", o intamplare care ne demonstreaza noua, tuturor, ca inocenta, bunatatea, veselia si frumusetea unui om sunt atribute care motiveaza nu doar generozitatea, ci si nevoia noastra de a fi mai buni cu noi insine.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

Duminică, 25 Februarie 2018
2813

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

Şi atunci a luat decizia de a numi "acasă" un metru în jurul corpului lui..

Duminică, 25 Februarie 2018
167

Când era tânăr, într-o vreme, era atât de sărac încât n-avea decât cărţile din raniţă şi hainele de pe el. Nu-l deranjau aceste lucruri, ori mai bine z...

Nikos Kazantzakis - FRATRICIZII

Duminică, 25 Februarie 2018
176

Romanul lui Kazantzakis îmi pare o imagine în oglindă a Evangheliei, deformată de apele tulburi ale realităţii apropiate, concrete, umane şi de imposibilitatea Omului de a conştienti...