Violonistul Daniel Podlovschi, pe scena Filarmonicii Botosani VIDEO

Violonistul Daniel Podlovschi, pe scena Filarmonicii Botosani VIDEO
In varsta de 73 de ani, reputatul violonist Daniel Podlovschi revine pe scena Filarmonicii botosanene, unde va sustine Concertul pentru vioara si orchestra in re major, op.61, de L. van Beethoven.

Melomanii sunt invitati in sala de concerte vineri, 27 ianuarie 2012, de la ora 18,30. La pupitrul dirijoral se va afla Mihail Secikin, dirijor permanent al Filarmonicii Botosani.

În program:
L. van Beethoven:
Concertul pentru vioară şi orchestră în re major, op. 61
L. van Beethoven: Simfonia a VII-a, în la major, op. 92

DANIEL PODLOVSCHI s-a născut la Iaşi, în data de 20 februarie 1939. În anul 1960 a absolvit conservatorul bucureştean, clasa reputatului pedagog Garbet Avakian. A urmat apoi cursuri postuniversitare, la Moscova, cu Iuri Iankelevici; în anul 1969, cu recomandarea lui Isaac Stern, a obţinut o bursă la Juilliard School of Music din New York, clasa unui mare pedagog al viorii: Ivan Galamanian; de asemenea a urmat cursurile de măiestrie susţinute de Itzhak Perlman, la Detroit (S.U.A.). Are un repertoriu impresionant, atât ca solist concertist, cât şi ca interpret în duo-uri sau alte ansambluri camerale. A susţinut un număr imens de concerte şi recitaluri în compania orchestrelor din ţară dar şi peste hotare. De asemenea a realizat numeroase înregistrări speciale pentru radio, pe discuri. Ultimele decenii din activitatea cu caracter permanent a maestrului Podlovschi au însemnat o împletire între responsabilităţile de solist al Filarmonicii Moldova din Iaşi şi cele de profesor universitar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

"La Botosani, violonistul Daniel Podlovski a fost prezent de nenumarate ori pe podiumul de concert, dar in 1999 cadrul a fost unul special. Maestrul a dorit sa-si sarbatoreasca implinirea varstei de 60 de ani alaturi de artistii Filarmonicii din Botosani, pe pamant enescian, interpretand concertele de J.S.Bach, L.van Beethoven si J. Brahms. A fost un moment grandios si emotionant, ce a scos in evidenta daruirea si magnetismul violonistului, pe care publicul l-a rasplatit cu indelungi aplauze", ne-a marturisit violonista Marieta Baciu.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
505

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...