Violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru, pe scena Filarmonicii Botosani

Violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru, pe scena Filarmonicii Botosani

 CRISTINA ANGHELESCU  

Melomanii sunt invitați vineri, 17 mai 2013, de la ora 18,30, la un nou concert al Filarmonicii Botosani, invitați speciali fiind violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru. La pupitrul dirijoral, Tiberiu Oprea.

În program:

J. S. Bach: Suita pentru orchestră nr. 2, în si minor, cu flaut solo

W. A. Mozart: Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 4, în re major

W. A. Mozart: Simfonia nr. 40, în sol minor

TIBERIU OPREA. Născut într-o familie de muzicieni, dirijorul şi violonistul Tiberiu Oprea este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică  Bucureşti, secia dirijat de orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodată şi cursurile de Master.

În prezent activează ca prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti  fiind fondatorul artistic al instituţiei înfiinate în anul 2007, ocupând postul de director artistic până în 2010.

CRISTINA ANGHELESCU. În anul 1984 a absolvit cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti, unde a studiat vioara cu reputatul pedagog Ştefan Gheorghiu  la rândul său, discipol al celebrului violonist David Oistrah. A cucerit laurii mai multor concursuri internaţionale. A realizat şi continuă o carieră interpretativă prestigioasă, atât la nivel naţional cât şi internaţional, fiind invitată să concerteze în repetate rânduri pe scene de concert din Londra, Berlin, Dresda, Tampere, Moscova, Madrid, Praga, Bratislava, Caracas, precum şi în alte centre muzicale din Europa şi S.U.A. Alături de concerte şi recitaluri, activitatea sa interpretativă cuprinde şi înregistrări pentru radio şi televiziune, pe discuri Electrecord sau, mai recent, pe C.D. (cu concertele de Ceaikovski, Vivaldi, Mendelssohn-Bartholdy).

Actualmente, este angajată ca solist concertist permanent al Orchestrei Naţionale Radio.

MARIAN IOAN OLARU. Din 2009, flautistul Marian Ioan Olaru este solist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, după ce în perioada 1991 - 2009 a fost membru al Orchestrei Naţionale Rdio. El reuşeşte cu succes să împletească această activitate cu cea de solist-concertist.

În 1992 Marian Ioan Olaru a absolvit Universitatea Naţională de  Muzică Bucureşti la clasa prof. univ. Virgil Frâncu. Apoi a pornit pe drumul perfecţionării muzicale care l-a purtat la Salzburg (unde a participat la două cursuri - unul de repertoriul şi altul de tehnică şi interpretare) şi la Altenburger, Germania, unde a urmat cursuri cu acelaşi profil.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COD GALBEN pentru Botoșani: Ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină!

Joi, 21 Iunie 2018
2768

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă pe 22 iunie, între orele 6.00 și 23.00. Pe arii extinse va fi instabilitate atm...

Care este cel mai mare sat din România? E mai mare chiar decât Bucureștiul!

Joi, 21 Iunie 2018
1439

Ei bine, este vorba despre Jina, comuna formată dintr-un singur sat din Mărginimea Sibiului, care se întinde pe 315 km pătrați.Suprafața Bucureștiului este de 228 de km pătrați. A Ji...

VIDEO - In Piata Victoriei, protestatarii cer demisia lui Dragnea dupa condamnare!

Joi, 21 Iunie 2018
378

In Piata Victoriei s-au strans deja, joi seara, aproape 1.000 de persoane care ii cer lui Liviu Dragnea sa demisioneze din functiile publice dupa ce a fost condamnat, in prima instanta, la 3 ani si ju...