Violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru, pe scena Filarmonicii Botosani

Violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru, pe scena Filarmonicii Botosani

 CRISTINA ANGHELESCU  

Melomanii sunt invitați vineri, 17 mai 2013, de la ora 18,30, la un nou concert al Filarmonicii Botosani, invitați speciali fiind violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru. La pupitrul dirijoral, Tiberiu Oprea.

În program:

J. S. Bach: Suita pentru orchestră nr. 2, în si minor, cu flaut solo

W. A. Mozart: Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 4, în re major

W. A. Mozart: Simfonia nr. 40, în sol minor

TIBERIU OPREA. Născut într-o familie de muzicieni, dirijorul şi violonistul Tiberiu Oprea este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică  Bucureşti, secia dirijat de orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodată şi cursurile de Master.

În prezent activează ca prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti  fiind fondatorul artistic al instituţiei înfiinate în anul 2007, ocupând postul de director artistic până în 2010.

CRISTINA ANGHELESCU. În anul 1984 a absolvit cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti, unde a studiat vioara cu reputatul pedagog Ştefan Gheorghiu  la rândul său, discipol al celebrului violonist David Oistrah. A cucerit laurii mai multor concursuri internaţionale. A realizat şi continuă o carieră interpretativă prestigioasă, atât la nivel naţional cât şi internaţional, fiind invitată să concerteze în repetate rânduri pe scene de concert din Londra, Berlin, Dresda, Tampere, Moscova, Madrid, Praga, Bratislava, Caracas, precum şi în alte centre muzicale din Europa şi S.U.A. Alături de concerte şi recitaluri, activitatea sa interpretativă cuprinde şi înregistrări pentru radio şi televiziune, pe discuri Electrecord sau, mai recent, pe C.D. (cu concertele de Ceaikovski, Vivaldi, Mendelssohn-Bartholdy).

Actualmente, este angajată ca solist concertist permanent al Orchestrei Naţionale Radio.

MARIAN IOAN OLARU. Din 2009, flautistul Marian Ioan Olaru este solist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, după ce în perioada 1991 - 2009 a fost membru al Orchestrei Naţionale Rdio. El reuşeşte cu succes să împletească această activitate cu cea de solist-concertist.

În 1992 Marian Ioan Olaru a absolvit Universitatea Naţională de  Muzică Bucureşti la clasa prof. univ. Virgil Frâncu. Apoi a pornit pe drumul perfecţionării muzicale care l-a purtat la Salzburg (unde a participat la două cursuri - unul de repertoriul şi altul de tehnică şi interpretare) şi la Altenburger, Germania, unde a urmat cursuri cu acelaşi profil.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De astăzi, "Scurtcircuit" rulează la Cinema Unirea Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 08:24
9

Începând de vineri, 23 februarie, pe marele ecran de la Cinematograful Unirea rulează filmul Scurtcircuit, peliculă care  a avut premiera la Botoșani la sfârșitul săpt...

Locuinţă cuprinsă de flăcări la Ştiubieni. Proprietarul a fost găsit decedat în interior

astăzi, 07:57
187

Persoana care a facut apelul la 112 a precizat faptul ca locuinta era cuprinsa in totalitate de flacari. La locul indicat, s-au deplasat doua echipaje din cadrul Garzii de Interventie Saveni si Detasa...

Părintele Sorin Mihalache deschide conferințele duhovnicești la Biserica "Vovidenia" Botoșani!

astăzi, 07:15
647

Biserica Ortodoxă organizează în perioada Postului Sfintelor Paşti mai multe activităţi cu credincioşii, între acestea fiind conferinţele şi întâlnirile duhovniceşti.&...