Violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru, pe scena Filarmonicii Botosani

Violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru, pe scena Filarmonicii Botosani

 CRISTINA ANGHELESCU  

Melomanii sunt invitați vineri, 17 mai 2013, de la ora 18,30, la un nou concert al Filarmonicii Botosani, invitați speciali fiind violonista Cristina Anghelescu și flautistul Marian Ioan Olaru. La pupitrul dirijoral, Tiberiu Oprea.

În program:

J. S. Bach: Suita pentru orchestră nr. 2, în si minor, cu flaut solo

W. A. Mozart: Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 4, în re major

W. A. Mozart: Simfonia nr. 40, în sol minor

TIBERIU OPREA. Născut într-o familie de muzicieni, dirijorul şi violonistul Tiberiu Oprea este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică  Bucureşti, secia dirijat de orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodată şi cursurile de Master.

În prezent activează ca prim-dirijor al Filarmonicii Piteşti  fiind fondatorul artistic al instituţiei înfiinate în anul 2007, ocupând postul de director artistic până în 2010.

CRISTINA ANGHELESCU. În anul 1984 a absolvit cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti, unde a studiat vioara cu reputatul pedagog Ştefan Gheorghiu  la rândul său, discipol al celebrului violonist David Oistrah. A cucerit laurii mai multor concursuri internaţionale. A realizat şi continuă o carieră interpretativă prestigioasă, atât la nivel naţional cât şi internaţional, fiind invitată să concerteze în repetate rânduri pe scene de concert din Londra, Berlin, Dresda, Tampere, Moscova, Madrid, Praga, Bratislava, Caracas, precum şi în alte centre muzicale din Europa şi S.U.A. Alături de concerte şi recitaluri, activitatea sa interpretativă cuprinde şi înregistrări pentru radio şi televiziune, pe discuri Electrecord sau, mai recent, pe C.D. (cu concertele de Ceaikovski, Vivaldi, Mendelssohn-Bartholdy).

Actualmente, este angajată ca solist concertist permanent al Orchestrei Naţionale Radio.

MARIAN IOAN OLARU. Din 2009, flautistul Marian Ioan Olaru este solist instrumentist al Orchestrei de Cameră Radio, după ce în perioada 1991 - 2009 a fost membru al Orchestrei Naţionale Rdio. El reuşeşte cu succes să împletească această activitate cu cea de solist-concertist.

În 1992 Marian Ioan Olaru a absolvit Universitatea Naţională de  Muzică Bucureşti la clasa prof. univ. Virgil Frâncu. Apoi a pornit pe drumul perfecţionării muzicale care l-a purtat la Salzburg (unde a participat la două cursuri - unul de repertoriul şi altul de tehnică şi interpretare) şi la Altenburger, Germania, unde a urmat cursuri cu acelaşi profil.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incredibil! Hoțul nu s-a mai obosit să îl buzunărească: I-a furat haina cu totul!

astăzi, 11:52
403

Pe 15 decembrie, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Hlipiceni au fost sesizaţi cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 18.30, un bărbat de 67 de ani, din comuna Albeşti, jud...

12 litri de alcool i-au adus unei botoșănence o amendă de 2.000 de lei și confiscarea mărfii!

astăzi, 11:40
247

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Sau, mai bine spus, nu se potrivește cu socotelile pe care le fac oamenii legii, atunci când verifică actele de proveniență a mă...

Botoșăneancă prinsă în timp ce încerca să vândă sute de articole pirotehnice!

astăzi, 11:33
210

În cursul zilei de sâmbătă, în baza Planului de acţiune al Serviciului de Ordine Publică, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – ...