VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie de cultură aflată sub patronajul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc", ediţia a III-a.
 
Manifestarea culturală se va desfăşura în Sala Cinematografului Unirea din Botoşani, str. Unirii nr. 4, vineri, 7 aprilie 2017.
Concursul coral va începe la ora 14.00. Gala laureaţilor va avea loc la ora 16.00.


Acţiunea culturală are scopul de a readuce în atenţia tuturor, dar în special a copiilor şi tinerilor, valoarea şi importanţa cântecului patriotic românesc, evidenţiind rolul important în educarea generaţiilor tinere, promovarea valorilor culturale româneşti, îmbogăţirea repertoriului formaţiilor corale cu creaţii din fondul tradiţional patriotic.

Concursul Coral de Cântece Naţionale Româneşti se adresează formaţiilor corale de amatori – coruri de copii şi tineri din şcoli şi licee, coruri săteşti, cete bărbăteşti, grupuri folclorice, coruri ale aşezămintelor culturale, coruri parohiale.

Premiile concursului vor fi acordate de către un juriu avizat, preşedinte fiind Conf. Univ. George Dumitriu, profesor de dirijat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

Intrarea este liberă, publicul larg este aşteptat, fiind parte importantă a manifestării culturale.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorel Săndesc, după 15 de ani de REANIMARE: "În toracele deschis al omului declarat mort , vedeam inima bătând…"

astăzi, 08:07
42

Dorel Săndesc este preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Pasionat de literatură, a vorbit la lansarea unei cărți despre fascinanta sa meserie, relatează ad...

Hai la Botoşani!

astăzi, 07:39
188

Nu este doar titlul-invitaţie al cunoscutei melodii interpretate de tinerele soliste botoşănence de muzică populară, ci este şi îndemnul pe care eu îl fac tuturor celor care nu cred ...

Mesajul PSD Botoșani după condamnarea lui Liviu Dragnea: "Președintele PSD este complet nevinovat. Rămânem uniți și susținem liderul"

astăzi, 07:19
698

La scurt timp după ce Înalta Curte a anunțat, joi, sentința de condamnare la 3, 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru in...