VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie de cultură aflată sub patronajul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc", ediţia a III-a.
 
Manifestarea culturală se va desfăşura în Sala Cinematografului Unirea din Botoşani, str. Unirii nr. 4, vineri, 7 aprilie 2017.
Concursul coral va începe la ora 14.00. Gala laureaţilor va avea loc la ora 16.00.


Acţiunea culturală are scopul de a readuce în atenţia tuturor, dar în special a copiilor şi tinerilor, valoarea şi importanţa cântecului patriotic românesc, evidenţiind rolul important în educarea generaţiilor tinere, promovarea valorilor culturale româneşti, îmbogăţirea repertoriului formaţiilor corale cu creaţii din fondul tradiţional patriotic.

Concursul Coral de Cântece Naţionale Româneşti se adresează formaţiilor corale de amatori – coruri de copii şi tineri din şcoli şi licee, coruri săteşti, cete bărbăteşti, grupuri folclorice, coruri ale aşezămintelor culturale, coruri parohiale.

Premiile concursului vor fi acordate de către un juriu avizat, preşedinte fiind Conf. Univ. George Dumitriu, profesor de dirijat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

Intrarea este liberă, publicul larg este aşteptat, fiind parte importantă a manifestării culturale.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reîntâlnire între cadrele didactice de la Școala Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani! FOTO

astăzi, 10:45
64

România şi Republica Moldova, două ţărişoare care odinioară formau un singur stat românesc sunt acum despărţite şi îşi urmează drumurile separate de apa Prututlui care &ic...

20 de ani de la moartea Poetului: Horaţiu Ioan Laşcu (1964 -1997) - un destin frânt

astăzi, 10:07
71

Horaţiu loan Laşcu s-a născut în ziua de 8 mai 1964, la Iaşi, într-o familie de intelectuali.Bunicul său, controversatul eminescolog I. D. Marin, i-a oferit o copilărie plină de...

Nu are leac: A rămas fără permis, dar a urcat la volan, după ce a băut bine mai întâi!

astăzi, 09:35
173

Avea permisul reținut pentru abateri de la regimul rutier, însă asta nu l-a oprit să urce la volan. Și pentru a sfida și mai mult legea, înainte de a porni la drum a băut și câ...