VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie de cultură aflată sub patronajul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc", ediţia a III-a.
 
Manifestarea culturală se va desfăşura în Sala Cinematografului Unirea din Botoşani, str. Unirii nr. 4, vineri, 7 aprilie 2017.
Concursul coral va începe la ora 14.00. Gala laureaţilor va avea loc la ora 16.00.


Acţiunea culturală are scopul de a readuce în atenţia tuturor, dar în special a copiilor şi tinerilor, valoarea şi importanţa cântecului patriotic românesc, evidenţiind rolul important în educarea generaţiilor tinere, promovarea valorilor culturale româneşti, îmbogăţirea repertoriului formaţiilor corale cu creaţii din fondul tradiţional patriotic.

Concursul Coral de Cântece Naţionale Româneşti se adresează formaţiilor corale de amatori – coruri de copii şi tineri din şcoli şi licee, coruri săteşti, cete bărbăteşti, grupuri folclorice, coruri ale aşezămintelor culturale, coruri parohiale.

Premiile concursului vor fi acordate de către un juriu avizat, preşedinte fiind Conf. Univ. George Dumitriu, profesor de dirijat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

Intrarea este liberă, publicul larg este aşteptat, fiind parte importantă a manifestării culturale.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Permisul anulat din 2016 nu a împiedicat-o să urce la volan!

astăzi, 09:26
27

Nimic nu îi stă în cale, nici măcar un permis de conducere anulat. Polițiștii au tras-o pe dreapta, constatând apoi că femeia în vârstă de 28 de ani nu mai ave...

Veste de la APIA Botoșani: În atenția fermierilor!

astăzi, 09:02
54

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 20.02.2018, va efectua plata ajutorului de stat pentru reduce...

Bebeluş în stare gravă, după ce s-a înecat cu lapte

astăzi, 08:42
563

Micuța a fost adusă la Spitalul Municipal Dorohoi şi la scurt timp a intrat în stop cardio-respirator, fiind nevoie de manevre de resuscitare. Din păcate, însă, privarea crei...