VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

VINERI, la Botoșani: Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc"!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie de cultură aflată sub patronajul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul-Concurs Coral "Cântecul Naţional Românesc", ediţia a III-a.
 
Manifestarea culturală se va desfăşura în Sala Cinematografului Unirea din Botoşani, str. Unirii nr. 4, vineri, 7 aprilie 2017.
Concursul coral va începe la ora 14.00. Gala laureaţilor va avea loc la ora 16.00.


Acţiunea culturală are scopul de a readuce în atenţia tuturor, dar în special a copiilor şi tinerilor, valoarea şi importanţa cântecului patriotic românesc, evidenţiind rolul important în educarea generaţiilor tinere, promovarea valorilor culturale româneşti, îmbogăţirea repertoriului formaţiilor corale cu creaţii din fondul tradiţional patriotic.

Concursul Coral de Cântece Naţionale Româneşti se adresează formaţiilor corale de amatori – coruri de copii şi tineri din şcoli şi licee, coruri săteşti, cete bărbăteşti, grupuri folclorice, coruri ale aşezămintelor culturale, coruri parohiale.

Premiile concursului vor fi acordate de către un juriu avizat, preşedinte fiind Conf. Univ. George Dumitriu, profesor de dirijat la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

Intrarea este liberă, publicul larg este aşteptat, fiind parte importantă a manifestării culturale.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie bătută până la moarte! Agresorul a fost reţinut!

Miercuri, 23 August 2017
3399

Un individ de 38 de ani, cioban la o stână din Cucureni, în apropiere de Ştefăneşti, a fost reţinut miercuri după-amiază, fiind principalul suspect într-un caz de lovituri cau...

Județul Botoșani survolat mai multe ore de un elicopter al MAI - FOTO

Miercuri, 23 August 2017
5122

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a survolat, miercuri, timp de mai mute ore județul Botoșani.Elicopterul a aterizat dimineață la...

Accidentul a devenit omor! Şoferul care a produs nenorocirea din zori, urmărit penal pentru omor calificat! FOTO

Miercuri, 23 August 2017
10128

Ceea ce la prima vedere a părut un accident cumplit a devenit o crimă.Miercuri în zori, un bărbat de 41 de ani, de etnie rromă, şi-a pierdut viaţa în urma unui impact groaznic. U...