VINERI, 23 APRILIE - Sarbatoare in Botosani!

VINERI, 23 APRILIE - Sarbatoare in Botosani!
Muzica, teatru pentru toate varstele, spectacole, sport, circ, targuri, expozitii, concursuri, concert simfonic. Prima zi dedicata orasului Botosani cuprinde o gama larga de manifestari, pentru toate categoriile de public. Ziua se va incheia cu mult asteptatul concert al trupei Bad Boys Blue si cu focul de artificii. 
 
Ora 9.00 – Biserica "Sf. Gheorghe" – Oficierea Sf. Liturghii, fiind invitat Inalt Preasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost adusă la Biserica "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Botoşani racla cu părticele din moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion, de la Mănăstirea "Sfânta Treime" Ştiubieni. Arhim. Ioan Harpa, exarhul zonei Botoşani, şi pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, vor fi delegaţii Înalt Preasfinţitului Teofan.

Ora 9.00 - Ziua Bibliotecarului - Simpozion dedicat Zilei Internationale a Bibliotecarului, Cartii si Dreptului de autor  - Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu.
Vor avea loc expoziţii de carte:
-"Fragmente din biblioteci particulare botoşănene" (Fondul Documentar "Mihai Eminescu" – Donaţia Ion C. Rogojanu)
-"Iubirea de carte şi nobila muncă de bibliotecar" (Sala de lectură)
-"Trăind printre cărţi. Repere în timp"
-"Personalităţi botoşănene: Carte cu dedicaţii autografe"
-"Editări ale bibliotecii judeţene"
-"Basme armeneşti, croate, ţigăneşti…" (Biblioteca Etniilor - expoziţie de cărţi şi reviste aparţinând minorităţilor etnice)
-"Pagini de carte fermecate" (Secţia de Împrumut Carte pentru Copii)
Expoziţie foto-documentară: -"Mărturii ale culturii armene în Botoşani" (Biblioteca Etniilor)
Exponat de medalii: -"Personalităţi botoşănene în medalistică" (Cabinetul de Numismatică şi Filatelie)
Exponat de insigne: -"Insignele judeţului Botoşani" (Cabinetul de Numismatică şi Filatelie)
Expoziţie de icoane:-"Lumina învierii în icoane" (Mediateca)
Exponat de carte de buzunar şi liliput:-"Liliputanii din lumea cărţilor" (Cabinetul de Numismatică şi Filatelie)
Expoziţii:
-"Şcoala botoşăneană şi dascălii ei: portrete şi distincţii" (Cabinetul de Numismatică şi Filatelie)
-"Monumente de arhitectură botoşăneană" (copii după cărţi poştale ilustrate de epocă)

Ora 11.00 - "Traistuta cu povesti" – Teatrul pentru Copii si Tineret "Vasilache" - Parcul Mihai Eminescu
"Trăistuţa cu poveşti" vă aşteaptă în Foişorul Mare din Parcul Mihai Eminescu. Un spectacol după poveşti populare de Valentin Dobrescu, în care veţi vedea trei poveşti, şi anume "Turtiţa umflată", "Ridichea uriaşă" şi "Căsuţa din ulcior".
"Acest spectacol este oferit copiilor botoşăneni de Primăria Municipiului Botoşani, în cadrul manifestărilor organizate de Zilele Oraşului Botoşani în ziua în care creştinii sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul spiritual al oraşului nostru. În fiecare an cu această ocazie Teatrul Vasilache a participat cu mare bucurie la aceste serbări. De ce cu mare bucurie? Pentru că fiind în aer liber şi  gratuit, spectacolele noastre pot fi văzute şi de spectatorii care nu au venit în sala teatrului, poate şi pentru că nu au avut posibilitatea să cumpere bilet. Este şi o metodă de a ne face cunoscuţi botoşănenilor care nu ştiu că există teatru de păpuşi, teatru pentru copii în Botoşani. Sediul teatrului nu este în centrul oraşului, de aceea oamenii nu trec foarte des pe lângă clădirea noastră. Dar pe strada Victoriei la numărul 13 ,în fiecare duminică la orele 11 şi 12.30, copiii însoţiţi de părinţi sau bunici pot viziona poveştile copilăriei pe scena Teatrului pentru copii şi tineret Vasilache Botoşani", spune Mihaela Nistorica, director adjunct in cadrul Teatrului Vasilache.

Ora 13.30 - Deschiderea Târgului naţional al meşterilor populari - Pietonalul Unirii
Potrivit informatiilor furnizate de viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, in cele trei zile destinate Zilelor Orasului Botosani, pe Pietonalul Unirii se vor desfasura doua activitati simultan, una referitoare la partea de spectacol, de show, inclusiv partea de teresa, precum si un targ de produse populare, la care vor participa aproape 70 de mestesugari din judet si din intreaga tara.

Ora 14.00 - Expozitie de etnografie – Reprezentarea antropomorfa pe ţesăturile de interior din Moldova – Galeriile de Arta "Stefan Luchian"

Ora 15.00 – Concurs de biciclete Cupa DHS rezervata elevilor din clasele V-VIII - Parcul Mihai Eminescu

Ora 17.00 – Spectacol al formatiilor corale ale seminarului Teologic "Sf Gheorghe" Botosani - "Rasarita primavara" - Teatrul Mihai Eminescu – Intrare libera

Ora 18.00 – Spectacolul de teatru "Cafeaua domnului ministru", regia Alexandru Avadanei – Sala Teatrului Mihai  Eminescu - Intrare libera
Tânărul regizor Alexandru Avadanei a conturat o parodie a politicului românesc realizat cu mijloace pamfletare care caricaturizează prostia, şmecheria, îngâmfarea şi falsitatea celor care ne conduc. O comedie savurosă în care cei trei actori, Eduard Sandu, Irina Mititelu si Florita Tugui îşi interpretează personajele fără cusur.

Ora 18.00 – Spectacolul de teatru "O zi din viata lui Robinson Crusoe", regia Marius Rogojinschi – Sala Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache -  Intrare libera
Tinerii, adulţii şi pensionarii sunt invitaţi la spectacolul "O zi din viaţa lui Robinson Crusoe", de Dan Cojocaru, în regia lui Marius Rogojinschi. Este a doua reprezentaţie cu această piesă deoarece este montată recent. Premiera a avut loc în seara zilei de 11 aprilie. "Acest spectacol a fost ales de primarul Cătălin Flutur şi viceprimarul Cătălin Alexa, care au onorat cu prezenţa seara premierei şi chiar de atunci au dorit ca spectacolul să fie programat pentru botoşăneni de Zilele Oraşului", spune directorul adjunct al Teatrului Vasilache, Mihaela Nistorica. Accesul în sală este gratuit în limita celor 168 de locuri.

0ra 18.30 – Seara de opera si opereta – Filarmonica Botosani – Sala Casei Sindicatelor din Botosani - Intrare libera
Dirijor: MARIUS HRISTESCU
Solişti: DIANA ŢUGUI, soprană 
SANDOR BALLA, bariton 
În program:
G. Verdi: Uvertura operei Puterea destinului
G. Verdi: Don Carlos, Aria lui Rodrigo
Ch. Gounod: Romeo şi Julieta, Aria Julietei
G. Donizetti: Lucia di Lammermoor, Duetul Lucia-Enrico, Actul II
Fr. von Suppé: Uvertura operetei Cavaleria uşoară
Fr. von Suppé: Boccaccio, Duetul Boccaccio-Fiametta
L. Arditi: Il bacio (Sărutul)
E. Kalman: Contesa Maritza, Aria lui Tassilo
G. Rossini: Bărbierul din Sevilla, Aria lui Figaro
G. Rossini: Bărbierul din Sevilla, Aria Rosinei 
G. Fr. Haendel: Xerxes, Aria lui Xerxes
J. Strauss: Uvertura operetei Liliacul
J. Strauss: Liliacul, Aria Adelei din actul 2
W. A. Mozart: Don Giovanni, Duetul don Giovanni-Zerlina 
W. A. Mozart: Don Giovanni, Aria şampaniei
W. A. Mozart: Nunta lui Figaro, Duetul Contele-Susanna
Fr. Lehár: Văduva veselă, Duetul Hanna-Danilo (Lippen Schweigen)


Ora 19.00 - CONCERT - Bad Boys Blue, Directia 5, formatii locale - transmis in direct pe
www.live.botosani.ro

Ora 23.00 - FOC DE ARTIFICII


VINE CIRCUL!

Copiii, dar nu numai ei, sunt asteptati la circ! Circus International Budapesta a sosit la Botosani, corturile fiind instalate la poligonul ACR. Senzationale vor fi acrobatiile aeriene pe motocicleta la inaltimea cupolei. In lume sunt 4 perechi de acrobati care realizeaza acesta acrobatie - Ghost Rider. Vineri, 23 aprilie 2010, de Ziua Orasului Botosani, biletele de intrare vor costa doar 10 lei, pentru toate categoriile de public. Clowni, Acrobati, Artisti din Monte Carlo, o poveste muzicala exotica cu animale exotice ALADIN SHOW.

 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
49

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
183

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
19

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...