VINERI, 2 martie: CONCERTUL PRIMĂVERII la Filarmonica Botoşani VIDEO

VINERI, 2 martie: CONCERTUL PRIMĂVERII la Filarmonica Botoşani VIDEO
Vineri, 2 martie 2012, de la ora 18,30, melomanii sunt invitaţi la tradiţionalul Concert al Primăverii, oferit de Filarmonica Botoşani.

Dirijor: ALFONSO SAURA (Spania)
Solistă: NICOLETA CHIRILĂ, soprană 
Îşi dă concursul actriţa: DANA BUCĂTARU

În program:

Johann Strauss: Valsul Voci de primăvară

Micro-recital de poezie

Jean Sibelius: Vals trist din muzica de scenă la drama Kuolema (Moartea)

Giacomo Puccini: Opera Gianni Schicchi, aria Laurettei
 (O mio babbino caro, mi piace, è bello, bello  O, dragul meu tată, îl iubesc, e frumos)

Edvard Grieg: Două melodii nordice, op. 63:
            1. În stil folcloric (In Folk Style)
            2. Chemarea vacii şi Dans ţărănesc (Cow-call & Peasant Dance)

Giacomo Puccini: Opera Boema, valsul Musettei (Quando m`en vo` soletta,/ La gente sosta e mira  Când merg singură pe stradă,/ Oamenii se opresc să mă admire )

Mihail Glinka: Vals-fantezie

Amilcare Ponchielli: Dansul orelor, scenă de balet din opera Gioconda

Giuseppe Verdi: Opera Vecerniile siciliene, boleroul Elenei (Mercé, dilette amiche, di quei leggiadri fior;  Mulţumesc, dragi prieteni, pentru acele flori graţioase)

Manuel de Falla: Dansul focului din baletul Amorul vrăjitor

Johann Strauss: Opereta Liliacul, aria Adelei (Mein Herr Marquis, ein Mann wie Sie/ Sollt` besser das verstehn...  Domnul meu marchiz, un om ca tine/ Ar trebui să înţeleagă mai bine...)

Serghei Rahmaninov: Vocaliză - pentru orchestră

Johann Strauss: Opereta Liliacul, cupletul Adelei (Spielich die Unschuld vom Lande,/ Naturlich im kurzen Gewande  - De-aş juca o inocentă de la ţară,/ Fireşte în rochie scurtă)

Fr. von Suppé: Uvertura Dimineaţă, amiază şi seară în Viena


Dirijorul ALFONSO SAURA s-a născut în anul 1959, în Alicante, Spania. A început să studieze muzica la conservatoarele din Alicante şi Valencia, perfecţionându-se apoi în privinţa artei dirijorale sub îndrumarea maestrului Constantin Bugeanu din Bucureşti. Actualmente este dirijor titular al Operei de Cameră din Florenţa (Italia). În perioada 23 decembrie 2009-8 ianuarie 2010 a dirijat concertele susţinute în mai multe oraşe spaniole de către orchestra simfonică botoşăneană. 

Soprana NICOLETA CHIRILĂ s-a născut la data de 26 ianuarie 1969, la Brăila. Şi-a început activitatea interpretativă la Opera Braşov, în calitate de coristă (1988-1997). În această perioadă a participat la mai multe cursuri de măiestrie susţinute de Ghoerghe Roşu din Cluj-Napoca (1992), Georgeta Stoleriu din Bucureşti (1993), Eva Mohos Nagy din Ungaria (1997). Din anul 1997 devine solistă a Operei Braşov. Soprana Nicoleta Chirilă a efectuat numeroase turnee cu spectacole sau concert în Austria, Elveţia, Belgia, Franţa, Italia, Anglia. În perioada decembrie 2009-ianuarie 2010 a participat la turneul efectuat de Filarmonica Botoşani în Spania.

Actriţa DANA BUCĂTARU s-a născut la data de 2 aprilie 1968, la Piatra Neamţ. Şi-a început activitatea artistică la Teatrul Tineretului din acelaşi oraş (1990-1992). A urmat apoi cursurile Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi (1992-1996), clasa Natalia Dănilă şi Ion Sapdaru. Din anul 1996 este angajată ca actriţă a Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani. Aici a debutat cu rolul Margareta din spectacolul Gaiţele, regia Ion Mânzatu.

"Concertul primăverii este conceput pe un palier expresiv diferit de Concertul pentru Anul nou. La început de an căutăm în muzică expresia lejeră, bucuria nestingherită, speranţa întreagă, încrederea totală. La începutul primăverii sărbătorim regenerarea naturii, dar şi a vieţii umane. Acestea se produc nu de puţine ori cu dureri şi sacrificii. Purtătoarele vieţii noi - florile şi femeile - sunt şi simbolurile tradiţionale ale frumuseţii, gingăşiei, sensibilităţii. Spre ele se îndreaptă omagiile artiştilor aleşi, dar şi ale simplilor muritori", transmite Ioan Ţurcanu, consultantul artistic al Filarmonicii Botosani.  

PRET BILET: 30 lei (20 lei pentru elevi si pensionari)


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simptome ale cancerului la creier. Toată lumea trebuie să le cunoască

astăzi, 18:15
638

Cancerul la nivelul creierului pare a fi unul dintre cele mai înfricoșătoare diagnostice pe care un om le poate primi. Mass-media a inoculat ideea că acest tip de cancer este lipsit de orice spera...

Județul Botoșani, sub atenționare COD GALBEN de vânt puternic!

astăzi, 14:31
929

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN valabilă în patru județe din Moldova, printre care ți Botoșani. Comform atenționării...

Accident la Hudum, cu doi răniți! FOTO

astăzi, 13:12
1560

Două persoane au fost rănite, în urma unui accident produs sâmbătă la Hudum.În evenimentul rutier au fost implicate o motocicletă și o mașină marca Mercedes în...