VIDEO Record al Filarmonicii Botoşani: 34 de artişti pe scenă, 36 de spectatori în sală!

VIDEO Record al Filarmonicii Botoşani: 34 de artişti pe scenă, 36 de spectatori în sală!
Un iubitor al muzicii clasice a postat pe YouTube un clip nu doar de popularizare a concertului săptămânal al Filarmonicii Botoşani, ci mai ales pentru a "marca" un record înregistrat de instituţia de cultură a municipiului: 34 de artişti pe scenă, 36 de spectatori în sală!

Situaţia ingrată are la mijloc un motiv pe care managerul instituţiei nu l-a tratat cu maximă seriozitate (nici în primul, nici în al doilea mandat de director): schimbarea zilei de concert! Astfel, melomanii au fost invitaţi în sală joi, 8 mai 2014, nu vineri, care este ziua obşinuită de concert a Filarmonicii botoşănene. Au fost invitaţi cel puţin teoretic, pentru că nu toţi botoşănenii urmăresc afişele postate în oraş, precum nici site-ul oficial al instituţiei.

Pe blogul lui Ioan Ţurcanu, consultant artistic al Filarmonicii Botoşani, exista o menţiune care preciza: "Concertul este programat pentru ziua de JOI, 8 mai întrucât vineri, 9 mai (ziua obişnuită de concert), sala Casei Sindicatelor este ocupată cu activităţi proprii". Asta, desigur, pentru cititorii constanţi ai blogului lui Ioan Ţurcanu.
 
Concertul de joi, 8 mai, a avut invitaţi de excepţie: dirijorul Dumitru Goia şi violonistul Florin Paul.
Din păcate, celor doi invitaţi le-a rămas doar bucuria muzicii, nu şi cea a aplauzelor unei săli măcar pe jumătate plină.

Repertoriul a fost, de asemenea, pe măsură: muzică de W. A. Mozart şi A. Dvorak.

Din păcate, Filarmonica Botoşani este deficitară la capitolul mediatizare a evenimentelor, în condiţiile în care, la nivelul municipiului şi al judeţului Botoşani, celelalte instituţii de cultură (Teatrul Eminescu, Teatrul Vasilache, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Judeţean, Muzeul Etnografic, Memorialul Ipoteşti etc.) îşi informează constant potenţialii consumatori cu privire la evenimentele programate, formulând în acest sens comunicate de presă pe care le transmit în media.

Informarea publicului şi asumarea evenimentelor organizate este în primul rând o formă de respect pentru artiştii invitaţi şi, nu în ultimul rând, o obligaţie faţă de publicul spectator.

Invitaţia pentru această săptămână păstrează "ritualul" artistic obişnuit: vineri, 16 mai 2014, la ora 18.30, botoşănenii sunt aşteptaţi în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani, pentru a urmări concertul simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii, condusă de dirijorul Daniel Manasi, invitat special fiind pianistul Răzvan Dragnea. În program: W. A. Mozart (Uvertura operei "Flautul fermecat"), W. A. Mozart (Concertul pentru pian și orchetră nr. 21, în do major, KV 467), G. Fr. Haendel (Muzica apelor, concert pentru orchestră).
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
1

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
19

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
512

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...