VIDEO - Părintele Constantin Necula a răbufnit la Botoșani: "Nu poți să crești un tineret educat dacă vine dinspre Iași din groapă în groapă!"

VIDEO - Părintele Constantin Necula a răbufnit la Botoșani: "Nu poți să crești un tineret educat dacă vine dinspre Iași din groapă în groapă!"

O conferință atipică era un fapt previzibil, atunci când invitat este părintele Constantin Necula. Însă ceea ce s-a petrecut, joi seara, la Botoșani, a depășit toate așteptările organizatorilor. La ora 18.00, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor și în jurul clădirii se aflau persoane care ar fi umplut două săli, oameni de toate vârstele, dar mai ales tineri, venind să îl asculte pe preotul de la Sibiu.

În cele din urmă, părintele Constantin Necula a propus ca cei care nu au acces în sală să revină la ora 20.00, promițând că va susține încă o conferință. Zeci de oameni care intraseră deja în sală, dar stăteau în picioare, au fost rugați să se retragă și să vină, de asemenea, la ora 20.00. Măsura a fost luată și pentru că normele ISU nu permiteau desfășurarea evenimentului în condiții de aglomerație maximă. 

Părintele Constantin Necula a susținut la Botoșani conferința "Tinerii și Libertatea. Provocări și soluții", vorbindu-le celor prezenți în sală despre riscurile libertății și mirajul libertinajului. Însă, în stilul caracteristic, părintele Necula a făcut numeroase afirmații la adresa mai-marilor respponsabili care, prin atitudinea lor, îndepărtează tinerii și îi alungă în cele din urmă din țară. 

Un astfel de moment a fost atunci când a vorbit despre starea drumului Botoșani-Târgu Frumos, mesajul fiind unul foarte dur: Rușine!

"Unul dintre cuvintele grele, pe care le folosim când trebuie și când nu trebuie, este cuvântul libertate. Mai nou, constat că este libertatea de a te sinucide, libertatea de a ucide, libertatea de a-i ucide pe alții, de a ucide o națiune, libertatea de a fura până crăpi - măcar de-ar crăpa câțiva -, libertatea de a-ți bate joc de concitadinii tăi din județ lăsându-le drumurile groapă lângă groapă. Să-i fie rușine celui care se ocupă de drumuri în județele țării, că-și bate joc de tineri. O spun public: nu poți să crești un tineret educat dacă vine dinspre Iași din groapă în groapă! E inadmisibil! Nu e voie! Nu ai cum să crești un popor care urcă civilizat într-un avion, mănâncă civilizat într-o cantină, dacă nu i-ai creat civilizația până la ușă. De la ușă e treaba părinților, până la ușă e treaba societății", a spus părintele Constantin Necula în debutul conferinței.

Conferința "Tinerii și Libertatea. Provocări și soluții" a fost organizată de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" Botoșani și Asociația "Dăm viață viselor".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De ce nu pot fi presemnalizate radarele Politiei. CCR: Ar creste agresivitatea rutiera

astăzi, 15:31
33

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule stationare sau pe suportii amenajarilor rutiere si a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constitutionale si afect...

200 de intervenții chirurgicale în noul compartiment din cadrul Spitalului Mavromati!

astăzi, 15:04
103

Noul compartiment din cadrul Spitalului Mavromati Botoșani își dovedește din plin eficiența, pacienții din Botoșani beneficiind nu doar de serviciile unui medic specialist, ci și de dotă...

APIA Botoșani - În atenția fermierilor, informații despre depunerea cererilor de plată pe 2019!

astăzi, 14:47
159

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează că:A) data de 31 ianuarie 2019 este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată p...