VIDEO - Părintele Constantin Necula a răbufnit la Botoșani: "Nu poți să crești un tineret educat dacă vine dinspre Iași din groapă în groapă!"

VIDEO - Părintele Constantin Necula a răbufnit la Botoșani: "Nu poți să crești un tineret educat dacă vine dinspre Iași din groapă în groapă!"

O conferință atipică era un fapt previzibil, atunci când invitat este părintele Constantin Necula. Însă ceea ce s-a petrecut, joi seara, la Botoșani, a depășit toate așteptările organizatorilor. La ora 18.00, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor și în jurul clădirii se aflau persoane care ar fi umplut două săli, oameni de toate vârstele, dar mai ales tineri, venind să îl asculte pe preotul de la Sibiu.

În cele din urmă, părintele Constantin Necula a propus ca cei care nu au acces în sală să revină la ora 20.00, promițând că va susține încă o conferință. Zeci de oameni care intraseră deja în sală, dar stăteau în picioare, au fost rugați să se retragă și să vină, de asemenea, la ora 20.00. Măsura a fost luată și pentru că normele ISU nu permiteau desfășurarea evenimentului în condiții de aglomerație maximă. 

Părintele Constantin Necula a susținut la Botoșani conferința "Tinerii și Libertatea. Provocări și soluții", vorbindu-le celor prezenți în sală despre riscurile libertății și mirajul libertinajului. Însă, în stilul caracteristic, părintele Necula a făcut numeroase afirmații la adresa mai-marilor respponsabili care, prin atitudinea lor, îndepărtează tinerii și îi alungă în cele din urmă din țară. 

Un astfel de moment a fost atunci când a vorbit despre starea drumului Botoșani-Târgu Frumos, mesajul fiind unul foarte dur: Rușine!

"Unul dintre cuvintele grele, pe care le folosim când trebuie și când nu trebuie, este cuvântul libertate. Mai nou, constat că este libertatea de a te sinucide, libertatea de a ucide, libertatea de a-i ucide pe alții, de a ucide o națiune, libertatea de a fura până crăpi - măcar de-ar crăpa câțiva -, libertatea de a-ți bate joc de concitadinii tăi din județ lăsându-le drumurile groapă lângă groapă. Să-i fie rușine celui care se ocupă de drumuri în județele țării, că-și bate joc de tineri. O spun public: nu poți să crești un tineret educat dacă vine dinspre Iași din groapă în groapă! E inadmisibil! Nu e voie! Nu ai cum să crești un popor care urcă civilizat într-un avion, mănâncă civilizat într-o cantină, dacă nu i-ai creat civilizația până la ușă. De la ușă e treaba părinților, până la ușă e treaba societății", a spus părintele Constantin Necula în debutul conferinței.

Conferința "Tinerii și Libertatea. Provocări și soluții" a fost organizată de Colegiul Național "Mihai Eminescu" Botoșani, Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" Botoșani și Asociația "Dăm viață viselor".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
472

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
123

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
168

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...