VIDEO EMOŢIONANT: "Deşteaptă-te, române", recitat de 88 de oameni, de la 4 la 100 de ani!

VIDEO EMOŢIONANT: "Deşteaptă-te, române", recitat de 88 de oameni, de la 4 la 100 de ani!

 Vasile Astanculesei  

Românul care în 2014 a făcut un gest superb, interpretând la pian, în gara centrală din Amsterdam, Imnul României, a revenit anul acesta cu o surpriză cel puţin la fel de frumoasă!

Valentin Astănculesei a lucrat la acest proiect în decursul anului 2015, filmând 88 de români, cel mai mic având 4 ani. Filmuleţul, care a fost lansat zilele acestea în spaţiul public, se bucură de largă apreciere, devenind viral pe reţelele de socializare. După cum era de aşteptat, finalul este plin de emoţie, cea care încheie imnul fiind o bătrânică de 100 de ani.

"Pentru că îmi iubesc țara, iar experiențele de anul acesta m-au făcut să o apreciez și mai mult, pentru că e bine acasă și cred intr-un viitor luminos, în decursul acestui an am lucrat la acest proiect, în care am filmat 88 de oameni frumoși, intre 4 si 100 de ani, recitând imnul. Este cadoul meu și al lor, de 1 Decembrie, pentru români! La mulți ani, România!", spune Valentin Astănculesei.
 

2014: Gest superb al unui român. A cântat la pian imnul național în gara centrală din Amsterdam!
 
Un tânăr român aflat în Capitala Olandei a marcat Ziua Națională de 1 Decembrie cântând la pian imnul național, Deșteaptă-te, române!, în Central Station din Amsterdam. În timpul interpretării sale, mai mulți olandezi s-au oprit pentru a-l asculta și acompania pe tânărul Valentin Astănculesei. "Pentru ca se apropie 1 Decembrie și pentru că mă bucur de lucrurile petrecute în România în ultimele săptămâni și pentru că în gara din Amsterdam am găsit un pian, am cântat imnul împreună cu câțiva olandezi care s-au oprit din drum și m-au acompaniat", și-a explicat tânărul român gestul său.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
18

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
164

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
137

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...