Victoria Bucun, renumita coregrafă a Teatrului „Mihai Eminescu”, își serbează astăzi ziua de naștere

Victoria Bucun, renumita coregrafă a Teatrului „Mihai Eminescu”, își serbează astăzi ziua de naștere

Născut pe 14 decembrie 1970, la Chişinău, Victoria Bucun, coregrafa Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani, este sărbătorită astăzi de colegi.

Absolventă a Institutului de Stat al Artelor la Chișinău, în Republica Moldova, Victoria Bucu, sau Vica după cum o știu toți, s-a angajat la Teatrul Naţional din Chişinău, iar primul spectacol din România la care a lucrat se numea "Legături primejdioase" și se monta la București, în 1994.

Acolo a început povestea românească a Victoriei Bucun. Drumul a purtat-o în orașe mai mari sau mai mici, de la Constanța la Oradea, la Iași și Botoșani. Aici s-a oprit și a devenit, în 2007, angajată a Teatrului Mihai Eminescu. S-a îndrăgostit atât de tare de Botoșani, încât nu se sfia să facă declarații: „este teatrul mei iubit!”, spunea ea, devenind angajată a instituției, chiar dacă viața a purtat-o prin mai multe teatre din țară.

A lucrat pe scene mari, pe platouri de televiziune, fiind sezoane la rând coregrafa emisiunii „Dansez pentru tine”, dar succesul nu i-a răpit caracterul frumos și nu s-a lăsat păcălită de glorie.

Fire hotărâtă, Vica alesese deja. "Cel mai bine m-am simțit la Botoșani, acolo am lucrat mai mult timp, am avut spectacole foarte interesante. Acolo a rămas și sufletul meu, la trupa de teatru din Botoșani".

Talentul Vicăi nu a rămas fără lauri. A obținut numeroase premii naţionale, iar Uniunea Teatrală din Moldova (UNITEM) i-a acordat de mai multe ori titlul de cel mai bun coregraf de teatru.

Colectivul Redacției Știri.Botoșani.ro îi urează îndrăgitei coregrafe, un sincer și călduros La mulți ani!

 

Spune-ne opinia ta