VEZI Regulamentele pentru Festivalul-concurs naţional de creaţie şi interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul", Botoşani 2014

VEZI Regulamentele pentru Festivalul-concurs naţional de creaţie şi interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul", Botoşani 2014
În perioada 8-9 noiembrie 2014, la Botoşani se desfăşoară Concursul Naţional de Creaţie a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul", ediţia a XI-a, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Săveni.

La concurs pot participa dramaturgi români contemporani, membri sau nu ai uniunilor de creaţie, fără limită de vârstă, cu o piesă de teatru într-un act, care să nu depăşească maximum 20 pagini listate la corp 12, la 2 rânduri.

Organizatorii nu impun concurenţilor nici o tematică.

Lucrările dactilografiate sau listate (însoţite şi de un CD cu textul piesei) vor fi trimise în 3 (trei) exemplare, semnate cu un motto, acelaşi motto fiind menţionat şi pe un plic închis în care vor fi incluse datele autorului şi adresa, telefon, e-mail, pe adresa Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Str. Unirii 10, Botoşani, până la data de 5 octombrie 2014.
          
Un juriu format din personalităţi marcante ale culturii române va acorda următoarele premii :
                
- Premiul   I -          2.500  lei
- Premiul  II -          2.000  lei
- Premiul III -          1.500  lei
- Premiul  special – 1.000  lei 

Juriul are latitudinea de a redistribui sau diminua valoarea premiilor.

Relaţii la telefon 0231 – 536322, e-mail: centrul_creatiei_botosani@yahoo.com


În perioada 7-9 noiembrie 2014 are loc şi Festivalul concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul", ediţia a XXIV-a.

Având în vedere punerea în evidenţă a celor mai valoroase formaţii de amatori, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Săveni organizează cea de a XXIV - a ediţie a Festivalului – concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul". Actuala ediţie va avea loc în perioada  7 -  9 noiembrie 2014 la Botoşani, în sala Teatrului pentru copii si tineret "Vasilache".
            
La concurs pot participa una sau două formaţii din fiecare judeţ al ţării cât şi formaţii de teatru de amatori din Republica Moldova şi Ucraina.
            
In vederea repertoriului, organizatorii nu impun nicio restricţie tematică, în afara genului specificat în titulatură – piesă de teatru într-un act. In acest sens, timpul unei reprezentaţii nu trebuie să depăşească 30-40 de minute.
            
Menţionăm că organizatorii pot pune la dispoziţie trupelor de teatru de amatori piese de teatru într-un act premiate la ediţiile precedente ale Festivalului concurs naţional de creaţie a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul". Aceste piese le puteţi procura la cerere, de la instituţia noastră , din momentul primirii regulamentului şi a fişei de înscriere.
            
Inscrierea la concurs se face pe bază de fişă de înscriere, conform anexei, până la data de 15 octombrie 2014, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Str. Unirii nr. 10, cod 710233. Relaţii la telefon 0231/515448, fax 0231/536322, e-mail: centrul_creaţiei_botosani@yahoo.com.

VEZI AICI FISA DE INSCRIERE
            
Juriul, format din personalităţi marcante ale culturii române, va acorda următoarele premii:
-Premiul I (trofeul festivalului)  2.500  lei
-Premiul pentru regie 1.500   lei
-Premiul pentru interpretarea unui rol feminin      1.000 lei
-Premiul pentru interpretarea unui rol masculin    1.000   lei
-Premiul pentru interpretarea unui rol episodic   750   lei
-Premiul special   500    lei
-Menţiuni – 3 x 100  lei 300    lei

Juriul, de comun acord cu organizatorii, are latitudinea să redistribuie ordinea şi valoarea premiilor.

Organizatorii vor asigura masa şi cazarea tuturor participanţilor în perioada desfăşurării festivalului- concurs.

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
381

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
105

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
67

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...