Universul metaforei prin ochi de copil: Karina Lercă

Universul metaforei prin ochi de copil: Karina Lercă

Într-o săptămână plină de activități dedicate marelui poet național, Biblioteca Județeană “Mihai Eminescu” Botoșani vă oferă un eveniment special.

Miercuri, 14 iunie, începând cu orele 13:30, Secția de Limbi Străine a bibliotecii organizează manifestarea-spectacol  ”Universul metaforei prin ochi de copil” ce o are în prim plan pe Karina Lercă. La numai 12 ani, micuța scriitoare a uimit publicul iubitor de literatură, lansând primul său volum de versuri, intitulat „Gânduri și anotimpuri”,  apărut la Editura Ștef, în 2017.

Dacă în urmă cu două săptămâni, noua stea a poeziei botoșănene și-a lansat volumul în satul natal, Hănești, de această dată micuța scriitoare își promovează versurile la Biblioteca Județeană. Într-un cadru festiv, o adevărată serbare organizată cu acest prilej de instituția de cultură botoșăneană,  înconjurată de prietenii și colegii din cenaclul „Poesis” al Școlii Gimnaziale „Teofil Vâlcu” din Hănești, Karina va da citire câtorva poezii din volumul ”Gânduri și anotimpuri”. Nu va lipsi muzica de calitate, fragmente clasice de pian și chitară, interpretate de Andrei și Vladimir Pițu, ei înşişi maeştri în devenire, încununaţi de numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Membră și a cenaclului „Poesis” al Școlii Gimnaziale „Teofil Vâlcu” din Hănești, coordonat de domnul profesor Georgică Manole,  Karina a publicat prima sa poezie, intitulată „Iarna” la vârsta de 8 ani în revista școlii (nr. 2/2013). Debutul propriu-zis are loc în nr. 3, din aprilie 2017 al publicației „Actualitatea botoșăneană”, cu poezia „Orașul de dincolo”. Având un palmares care deja atrage atenția, Karina a cucerit numeroase premii I la competițiile la care a participat.

Evenimentul va fi sponsorizat de dl. Dorin Birta vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, care în semn de aleasă şi sensibilă preţuire  pentru talentul  micuţei poete şi rezultatele foarte bune la învăţătură, va oferi Karinei un cadou  ce–i va aminti  acest moment minunat al începutului de drum, iar tuturor invitaţilor speciali şi participanţilor  numeroase daruri şi surprize dulci.

Vă aşteptăm cu drag la bibliotecă,  pentru a trăi împreună o clipă magică dăruită de poeziile Karinei!

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
18

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
161

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
135

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...