Un MINUT de meditaţie: VIDEO dedicat oamenilor politici din Botoşani!

Un MINUT de meditaţie: VIDEO dedicat oamenilor politici din Botoşani!
La finalul unei zile de 17 septembrie 2014, care va rămâne în istoria administrativă şi politică a oraşului Botoşani, într-un război al orgoliilor şi foamei, poate că nimic nu este mai potrivit decât acest MINUT de meditaţie. Doar un minut, atât durează filmuleţul animat pe care îl dedicăm TUTUROR oamenilor politici din Botoşani.

Parabola lingurii este bazată pe o poveste veche despre foame şi dăruire. Alegoria lingurilor lungi ne învaţă că atunci când ne zbatem să ne hrănim doar pe noi înşine toţi ceilalţi flămânzesc. Dar și noi odată cu ei!

Însă atunci când ne concentrăm pe foamea aproapelui, pe așteptările și durerile lui, descoperim că există moduri de a hrăni pe toată lumea. Inclusiv pe noi!


Povestea ne este cunoscută și din pildele creștine:

Un om sfant, adancit intr-o discutie tainica cu Dumnezeu, a indraznit sa ceara: "Doamne, as vrea stiu cum arata raiul si iadul!". Dumnezeu l-a condus pe un coridor lung pana cand au ajuns in dreptul a doua usi.

Domnul a deschis una din ele si i-a facut semn omului sfant sa se uite inauntru. In mijlocul unei camere uriase era asezata o imensa masa rotunda pe care se odihnea o oala gigantica cu o mancare atat de delicioasa incat aromele ei i-au lasat gura apa omului nostru.

Oamenii raspanditi in jurul mesei era slabanogi si suferinzi, parand sa fie infometati la culme. Tineau in maini niste linguri avand cozi foarte lungi, cu care puteau ajunge la vasul cu mancare, dar pe care le era imposibil sa si le aduca la gura. Omul cel sfant s-a cutremurat la vederea suferintelor si nenorocirii lor. Dumnezeu i-a zis "Acum ai vazut iadul".

Apoi, au mers in dreptul celei de-a doua usi. Dupa ce a deschis-o, omul a vazut o priveliste aproape identica cu cea din prima camera. Exista si acolo o imensa masa rotunda avand in centru o oala gigantica cu o mancare care i-a facut o pofta la fel de mare omului cel sfant. Oamenii din a doua camera tineau in maini acelasi fel de linguri cu cozile lungi, dar, spre deosebire de cei dintai, ei erau grasuti, veseli si vorbareti.

Omul cel sfant a spus: "Doamne, nu inteleg". "Este simplu", i-a raspuns Dumnezeu, "trebuie doar sa te uiti cu atentie. Vezi tu, oamenii de aici au invatat sa se hraneasca unul pe celalalt, ducandu-si la gura unii altora lingurile lor. Acesta este raiul!".

 VIDEO aparține campaniei internaţionale Caritas "One Human Family, Food for All"
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr ajuns la Urgenţe după o partidă de sex

astăzi, 07:33
1063

Băiatul, din localitatea Todireni, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Mavromati şi a solicitat ajutorul medicilor cărora le-a spus că a observat sânge în urină...

Femeie bătută până la moarte! Agresorul a fost reţinut!

Miercuri, 23 August 2017
4077

Un individ de 38 de ani, cioban la o stână din Cucureni, în apropiere de Ştefăneşti, a fost reţinut miercuri după-amiază, fiind principalul suspect într-un caz de lovituri cau...

Județul Botoșani survolat mai multe ore de un elicopter al MAI - FOTO

Miercuri, 23 August 2017
5638

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a survolat, miercuri, timp de mai mute ore județul Botoșani.Elicopterul a aterizat dimineață la...