Un botoșănean în Guinness World Records: A făcut parte din echipa care a realizat cea mai mare gradenă rotativă din lume! FOTO, VIDEO

"Am fost chemat de la Botoșani ca să particip la proiect. O muncă plăcută, o muncă grea, un vis realizat. Sunt mândru că gradena a intrat în Cartea Recordurilor".

Un botoșănean în Guinness World Records: A făcut parte din echipa care a realizat cea mai mare gradenă rotativă din lume! FOTO, VIDEO
Recordul mondial stabilit la finalul anului trecut de Teatrul Excelsior - cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă" - a fost oficializat pe 21 ianuarie 2019, în cadrul unui eveniment care a avut loc la care au participat actori şi tehnicieni din echipa spectacolului, alături de reprezentanţi ai instituţiilor care au făcut posibilă realizarea superproducţiei.
 
"Nu scriem doar o filă în Cartea Recordurilor, ci suntem primul teatru care a intrat în Cartea Recordurilor cu acea gradenă construită special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă", realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. E o mare bucurie. Suntem foarte încântaţi pentru această recunoaştere. Ne simţim ca nişte pionieri care punem bazele unei afirmări prin cultură. Pentru că, dacă până acum 100 de ani încercam să rezistăm prin cultură, iată că a venit momentul să ne afirmăm prin cultură pe plan internaţional. Să arătăm că România este o ţară care încearcă să nu îşi uite tradiţiile, o ţară care promovează ceea ce a fost mai sănătos la acest popor şi dragostea faţă de glie, dragostea faţă de oameni", a declarat pentru Agerpres Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior, care îşi doreşte ca decorul realizat în Piaţa Constituţiei pentru spectacolul "Vlaicu Vodă" să se transforme într-un muzeu al Centenarului.


(Pe 21 ianuarie 2019, în București, Gelu Rîșca a participat la ceremonia de acordare de diplome Teatrului Excelsior, din partea Guinness World Records, pentru cea mai mare gradenă rotativă)

În cadrul ceremoniei din 21 ianuarie 2019, certificatele emise de Guinness World Records, care atestă performanţa stabilită de Teatrul Excelsior, au fost acordate managerului Teatrului Excelsior, Adrian Găzdaru, regizorului Horia Suru, scenografului Cristian Marin, lui Gelu Rîşca pentru butaforia spectacolului (Teatrul Mihai Eminescu Botoșani), Andreei Duţă pentru coregrafie, compozitorului Petre Ancuţa pentru muzică, Casei de producţie a TVR, Evelinei Păuna şi Monicăi Vlad pentru promovare, Mariei Rotaru - director adjunct al Teatrului Excelsior, precum şi Primăriei Municipiului Bucureşti.

Gelu Rîșca activează în cadrul Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani, el fiind solicitat de către teatrul bucureștean special pentru a contribui la proiectul spectacolului "Vlaicu Vodă".

"Muncă multă. A trebuit să rezolvăm cât mai repede și cât mai bine reproducerea unui sat medieval. O muncă plăcută, o muncă grea, un vis realizat. Sunt mândru că gradena a intrat în Cartea Recordurilor", a precizat Gelu Rîșca. 

În cadrul ceremoniei de acordare de diplome Teatrului Excelsior, din partea Guinness World Records, Gelu Rîșca a mulțumit tuturor celor care au participat la proiect. "Am fost chemat de la Botoșani ca să particip la proiect. Am început să lucrez la proiect în aripa de vest la biserică, în est la pădure..., oriunde era nevoie, acolo eram. Am mai lucrat la niște aripi, ale visului lui Adi (Adrian Găzdaru, nota red.). Vă mulțumesc!", a spus Gelu Rîșca.

Citeste si La taifas cu GELU RÎŞCA: Despre teatrul adolescent din "ograda lui Eminescu" şi de ce... AMFITEATRU!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România este în semifinalele EURO U21! Urmează meciul cu Germania

Luni, 24 Iunie 2019
343

România s-a calificat în semifinalele EURO U21, după remiza cu Franța. Odată cu acest rezultat, românii antrenati de Mirel Radoi și-au asigurat și calificarea la Jocurile O...

Botoșănean mort într-un cumplit accident în Franța: Spulberat cu 110 km/h!

Luni, 24 Iunie 2019
1502

Un accident mortal a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 10.00, în apropiere de Offekerque. Un român, în vârstă de 19 ani, a fost spulbe...

Premiul I la etapa naţională a unui concurs pe tema protecţiei consumatorului, obţinut de elevi din regiunea N-E - FOTO

Luni, 24 Iunie 2019
240

În perioada 16-21 iunie 2019, la Eforie Sud, a avut loc etapa naţională a concursului pe tema protecţiei consumatorului "Alege! Este dreptul tău", organizat de ANPC în parten...