Un actor botoşănean, într-un nou film premiat la Berlinale!

Un actor botoşănean, într-un nou film premiat la Berlinale!
Scurtmetrajul "O noapte în Tokoriki", regizat de Roxana Stroe, a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin cu premiul "Special Prize of the Generation 14plus", competiţie care a însumat 16 scurtmetraje din 11 țări.

Generation 14plus și Generation Kplus, cu sub-secțiunile lungmetraj și scurtmetraj, sunt două categorii ale secțiunii Generation, care este dedicată producțiilor realizate de tineri și inspirate din universul lor. Dintre cele 2000 de titluri înscrise în secțiunea Generation, au fost selectate în total 63 de filme pentru cele două categorii. "O noapte în Tokoriki" a fost, în același timp, unul din filmele nominalizate pentru Teddy Awards, scrie Agerpres.

O noapte în Tokoriki e construit în jurul petrecerii de majorat a Geaninei. Se lasă seara și e agitație mare în Tokoriki, discoteca din sat. Luminile de neon se aprindla geam, sala este decorată cu baloane, părinții Geaninei își ocupă regulamentar locurile la masă, DJ-ul comunei își pregătește playlist-ul cu hituri, iar Geanina își așteaptă invitații. Curând, discoteca se animă iar tinerii se dezlănțuie pe ringul de dans. Însă Alin pare preocupat de ceva..ochii îi sclipesc de fiecare dată când întâlnește privirea Geaninei, lucru care nu trece neobservat de prietenul ei. În final Geanina va avea parte de o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

Distribuția filmului este formată din Cristian Priboi, Cristian Bota și Iulia Ciochină, alături de botoşăneanul Andrei Ciopec, Costi Apostol, Adrian Loghin și Tudor Morar.

"O noapte în Tokoriki" este produs de UNATC Bucureşti și distribuit de Ultraviolet Media.

Reamintim că, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2016, lungmetrajul "Ilegitim", regizat de Adrian Sitaru şi produs de botoşăneanca Anamaria Antoci, a castigat C.I.C.A.E Award, Premiul Confederatiei Internationale a Cinematografelor de Arta! 

Citeste mai multe despre actorul botoşănean Andrei V. Ciopec!


(Andrei Ciopec în filmul "O noapte în Tokoriki". Sursa foto: Facebook Andrei V. Ciopec)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
187

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
37

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
294

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...