ULTIMA zi de înscriere la Festivalul-concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul"!

ULTIMA zi de înscriere la Festivalul-concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul"!
15 octombrie este ultima zi de înscriere la Festivalul-concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul", ediţia a XXIV-a, care se va desfăşura la Botoşani, în perioada 7 - 9 noiembrie 2014.

Având în vedere punerea în evidenţă a celor mai valoroase formaţii de amatori, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Săveni organizează cea de a XXIV - a ediţie a Festivalului – concurs naţional de interpretare a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul". Actuala ediţie va avea loc în perioada  7 - 9 noiembrie 2014 la Botoşani, în sala Teatrului pentru copii şi tineret "Vasilache".

La concurs pot participa una sau două formaţii din fiecare judeţ al ţării cât şi formaţii de teatru de amatori din Republica Moldova şi Ucraina.
            
In vederea repertoriului, organizatorii nu impun nicio restricţie tematică, în afara genului specificat în titulatură – piesă de teatru într-un act. In acest sens, timpul unei reprezentaţii nu trebuie să depăşească 30-40 de minute.
            
Menţionăm că organizatorii pot pune la dispoziţie trupelor de teatru de amatori piese de teatru într-un act premiate la ediţiile precedente ale Festivalului concurs naţional de creaţie a piesei de teatru într-un act "Mihail Sorbul". Aceste piese le puteţi procura la cerere, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, din momentul primirii regulamentului şi a fişei de înscriere.
            
Inscrierea la concurs se face pe bază de fişă de înscriere, conform anexei, până la data de 15 octombrie 2014, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Str. Unirii nr. 10, cod 710233. Relaţii la telefon 0231/515448, fax 0231/536322, e-mail: centrul_creaţiei_botosani@yahoo.com.
            
Juriul, format din personalităţi marcante ale culturii române, va acorda următoarele premii:
-Premiul I (trofeul festivalului) - 2.500  lei
-Premiul pentru regie - 1.500   lei
-Premiul pentru interpretarea unui rol feminin - 1.000   lei
-Premiul pentru interpretarea unui rol masculin - 1.000   lei
-Premiul pentru interpretarea unui rol episodic - 750   lei
-Premiul special 500 lei
-Menţiuni – 3 x 100  lei - 300    lei

Juriul, de comun acord cu organizatorii , are latitudinea să redistribuie ordinea şi valoarea premiilor.

Organizatorii vor asigura masa şi cazarea tuturor participanţilor în perioada desfăşurării festivalului- concurs.

VEZI AICI FISA DE INSCRIERE!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
315

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
343

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
392

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...