Turneu de Teatru Educational la Botosani: "Familia Offline"

Turneu de Teatru Educational la Botosani: "Familia Offline"
Luni, 21 octombrie, la ora 19.00, la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani botoșănenii vor putea viziona spectacolul de teatru Familia Offline, care face parte din proiectul Copiii migraţiei – Turneu de teatru educaţional.

Spectacolul are în distribuţie 9 copii (Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuţ Roşca, Mario Ştefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoiţă, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi), care evoluează alături de actori profesionişti, Mihaela Rădescu şi Viorel Cojanu, în regia lui Radu Apostol, pe un text de Mihaela Michailov. Muzica originală este compusă de Bogdan Burlăcianu (Bobo de la Fără Zahăr), iar scenografia poartă semnătura Mariei Mandea.

Spectacolul Familia Offline îşi propune să dezbată – prin mijloacele artei teatrale – problematica migraţiei forţei de muncă, din perspectiva copiilor rămaşi în ţară, copii care se adaptează noilor roluri sociale ale familiei de graniţă: devin ei înşişi părinţi-copii care-şi cresc fraţii mai mici şi au grijă unii de alţii. Familia Offline este spectacolul maturizării în absenţa părinţilor. Este spectacolul copiilor care se transformă în oameni mari, aşteptând să fie din nou alături de mama şi de tata.

Maturizarea lor naşte întrebări inocente, tandre şi cinice despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să creştem singuri? Când devenim mama? Şi când mama nu e, cine e mama? Copiii migraţiei – Turneu de teatru educaţional îşi propune itinerarea spectacolului Familia Offline în zonele puternic afectate de efectele migraţiei forţei de muncă şi, totodată, prezentarea metodelor de lucru folosite în atelierele pe care Radu Apostol, Mihaela Michailov şi Mihaela Rădescu le-au făcut cu grupul de copii care evoluează în spectacol. Înaintea reprezentaţiei cu spectacolul Familia Offline la Botoşani, va avea loc o prezentare a metodelor de lucru (jocuri şi exerciţii de teatru educaţional), la care sunt aşteptaţi educatori, învăţători şi profesori, interesaţi să lucreze cu grupuri de copii, şi care vor să se familiarizeze cu modalităţile de abordare proprii unui proiect de teatru educaţional.

Prezentarea se va desfăşura la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani, în intervalul 15.00-16.00. În cadrul acestei prezentări, vor fi oferite participanţilor, gratuit, celor două cărţi ale proiectului: Familia Offline. Spectacol de Teatru Educaţional şi Teatrul Educaţional. Jocuri şi exerciţii teatrale. Copiii migraţiei - Turneu de teatru educaţional este un proiect cultural finanţat de către AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional, şi iniţiat de către Asociaţia Culturală Replika, împreună cu Teatrul Foarte Mic.

Partenerii proiectului: Teatrul Mihai Eminescu – Botoşani, Dom Polski – Suceava, Teatrul Municipal Bacovia – Bacău, Teatrul Victor Ion Popa – Bârlad, Teatrul Maria Filotti – Brăila, Teatrul Fani Tardini – Galaţi, Centrul de educaţie şi dezvoltare profesională Step by Step, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Asociaţia Telefonul Copilului, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR, Port.ro, Şapte Seri şi Critic Atac.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
200

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
455

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
190

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...