Tur virtual al Memorialului Ipotești pus la dispoziția vizitatorilor

Tur virtual al Memorialului Ipotești pus la dispoziția vizitatorilor

Starea de urgență, urmată de stări de alertă, restricții de circulație, carantinări, toate de pandemie, au avut drept consecință accesul limitat al vizitatorilor la muzee, teatre, biblioteci, precum și reducerea sau chiar anularea unor proiecte culturale.

„În situația dată, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu s-a orientat spre desfășurarea online a activităților care au putut lua această formă. Organizarea online, prin platforma ZOOM sau GOOGLE MEET, a proiectelor preconizate și digitizarea Fondului Documentar Ipotești au fost completate prin elaborarea și realizarea tururilor virtuale ale Memorialului Ipotești”, a declarat Ala Sainenco, managerul Memorialului Ipotești.

În consecință, începând cu data de 9 decembrie 2020,doritorii de a vizita online obiectivele Memorialului Ipotești pot face acest lucru accesând pagina web a instituției:

https://real-tour-ro.captur3d.io/view/memorialul-ipotesti/tur-virtual#

Casa Memorială, Bisericuța familiei, Casa Papadopol, Muzeul Mihai Eminescu, Biblioteca Națională de Poezie Mihai Eminescu își deschid, în acest fel, virtual, spațiile pentru 24 din 24 de ore. Pe lângă posibilitatea de a vizualiza obiectivele și exponatele, vizitatorii online au la dispoziție informațiile inserate pe site, care:

- prezintă și explică traseul;

-oferă date despre familia Eminovici și obiectele care i-au aparținut (în Casa Memorială);

- relatează despre bisericuța cu hramul Sf. Arhangheli Gavriil și Mihail, despre obiectele care însoțesc sfintele taine (în Bisericuța familiei) sau reproduc aspecte ale vieții la început de secol XIX (în Casa Papadopol);

- fac cunoscute aspecte noi ale vieții și operei lui Mihai Eminescu;

- explică structura Bibliotecii de Poezie etc.





 

 

 

Spune-ne opinia ta