Tu ştii pe cine sărbătoreşti de 8 Martie?

Tu ştii pe cine sărbătoreşti de 8 Martie?
Sunt peste 100 de ani de cand femeile socialiste sarbatoresc ziua de 8 Martie, dupa ce ea a fost instituita de evreica Clara Zetchin (nascuta Asser), la Conferinta Femeilor Socialiste de la Copenhaga din 1910, si marcata pentru prima data anul urmator.

In acest fel, Internationala Socialista crea o sarbatoare pentru femeia-revolutionar, gest urmat de o propaganda insistenta pentru drepturile femeii, cu tot ce insemnau acestea in viziunea omului nou de tip comunist. In fapt, comunistii, revoltati impotriva lui Dumnezeu si a randuielilor crestine, incercau astfel sa distraga atentia de la valorile care pana atunci formasera baza societatii, spre a crea o masa usor de manipulat.

Iata ce spune Prof. Dr. Andrei Kuraev: "Cand Partidul a pus problema infiintarii unei sarbatori feminine, Clara Tetkin si-a adus aminte de Estera. Cu multe secole in urma Estera si-a salvat poporul de mania unui tiran. Istoria aceasta este prezenta nu numai in Biblie. Esterei ii este inchinata cea mai vesela sarbatoare a evreilor – Sarbatoarea Purim. Ea se serbeaza la sfarsitul lunii februarie – inceputul lui martie. Aceasta sarbatoare nu are o data fixa (ca si Pastele crestin) si e posibil ca in anul cand s-a infiintat "ziua internationala a femeii" Purimul sa fi coincis cu 8 Martie. A schimba in fiecare an data ar fi fost incomod, de aceea s-a hotarit ca ziua femeii-revolutionar sa se serbeze aparte de Purim. Indiferent de aceasta insa, in fiecare an ziua de 8 Martie este o chemare a lumii de a slavi Femeia-Lider – pe Estera, adica a serba Purimul. Este ziua in care au fost nimiciti 75.000 de oameni – elita tarii, din imperiul persan".

"Avem zilele noastre in care sa cinstim femeia. Avem Bunavestire, o sarbatoare care propune un model de mama adevarata, cum a fost Maica Domnului, de fiica adevarata, de femeie generoasa in Sfintenia Ei. E nevoie ca femeia, mama si fiica, sora sa fie sub protectia unui model. Avem, iata, femeile noastre, avem Femeile Mironosite, avem ziua Nasterii Maicii Domnului", spunea în urmă cu ceva timp părintele protopop Lucian Leonte.

Nu dorim sa zdruncinam o sarbatoare care pare sa se bucure de un sprijin consistent in societate, ci sa aratam si cealalta fata a acestei zile, pentru ca femeia, fiica, sora, iubita sa aleaga cu sufletul, nu intr-un vartej mediatic si comercial tot mai agresiv si mai impunator.

Stiri Botosani doreste tuturor mamelor, fiicelor, iubitelor sa se bucure de fiecare zi, sa manifeste bunatate si generozitate in fiecare ceas al vietii, intru implinire spirituala. Sotilor, fiilor, iubitilor le cerem ingaduinta, rabdare, si mai ales respect fata de fiinta aceasta fragila care este femeia. Un cadou de 8 martie nu inlocuieste iubirea de fiecare zi!  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
42

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
60

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
89

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...