TROFEUL Festivalului "Trec Magii prin Vatra Moldovei", castigat de Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi FOTO

TROFEUL Festivalului "Trec Magii prin Vatra Moldovei", castigat de Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi FOTO
Sambata, 8 decembrie, la Botosani s-a desfasurat a doua editie a Festivalului de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei", organizat de Asociatia Ihtis.

Colindatori din mai multe localitati ale judetului Botosani, dar si din judetul Suceava, au invins gerul si au poposit la Botosani, unde au incalzit inimile celor prezenti in sala Cinematografului Unirea, aducand lumina Craciunului, bucuria Nasterii Domnului.

Rareori se simte din partea participantilor la o competitie o asemenea solidaritate, o bucurie de a fi impreuna, si nu oricum, ci in spirit crestin si al bunei impletiri a sufletelor cum au dovedit, in cele cateva ore de concurs, colindatorii veniti din Dorohoi, Dumeni, Vorniceni, Hiliseu-Horia sau Gura Humorului, carora li s-au adaugat cei din municipiul Botosani.

Impresionante momente, inaltatoare clipe, de la cuvintele simple rostite in semn de apreciere pentru Mihaela Mihaescu, organizatoarea acestui eveniment, pana la daruirea celui mai mic dintre colindatori sau sinceritatea si buna-cuviinta a celor bine cunoscatori in ale muzicii. Intrarea in competitie, cu acelasi regulament, a persoanelor cu dizabilitati, a fost inca un semn de fireasca integrare, de normalitate.  

"Din start, participantii sunt castigatori cu totii. Acceptarea diversitatii si imnurile de slava dedicate Nasterii Domnului, vor induiosa si inalta sufletele tuturor. Evenimentul – concurs este adresat colindatorilor cu si fara dizabilitati si va reuni doua categorii sociale aparent diferite prin limitarile fizice, dar implicate in viata aceleiasi comunitati", spune Mihaela Mihaesu, presedinta Asociatiei IHTIS.

Generoasa si exceptionala surpriza oferita de prof. Laurentiu Palade, care, pe versurile scrise de Mihaela Mihaescu, a creat un emotionat imn al Festivalului, interpretat pe scena de Corul Liceului Pedagogic din Botosani.

Participantii la festival s-au bucurat si de muzica oferita, in afara concursului, de ROXANA POIANĂ – castigatoare a Trofeului Festivalului in anul 2011, CODRUTA BARARIU si MORENA – IASMINA BANCESCU, absolvente ale Scolii Populare de Arta.

Juriul a apreciat prezenta scenica, autenticitatea repertoriului si interpretarea – acordand fiecare 3 note distincte.

La finalul competitiei s-au acordat urmatoarele premii:

TROFEUL Festivalului de Colinde si Datini Ortodoxe "Trec Magii prin Vatra Moldovei": Ansamblul coral cameral al profesorilor din Dorohoi (indrumator Prof. Gheorghina Gusulei)



LOCUL I: Grupul de colindatori "HOI-LA", Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi (indrumatori Adrian Nicolae si Loredana Elena Rusu)



LOCUL II: Grupul "Vovidenia" al Asociatiei Umanitare INIMI LA UNISON Botosani (indrumator Gabriela Pricope)



LOCUL III: Walter Marian Dafin, Gura Humorului



PREMIUL DE POPULARITATE:
-Claudia TILIA (Botosani)
-Corul Liceului Pedagogic Botosani (indrumator Prof. Laurentiu Palade)





PREMIUL PRESEI Grupul vocal – instrumental al Scolii nr.2 Dumeni (indrumatoare Prof. Maria Ostafie)



PREMIU SPECIAL: Banda din comuna Hliliseu Horia (indrumator Prof. Daniela Tomniuc)



DIPLOME DE PARTICIPARE:

Mihaita Enache (Botosani, indrumator Prof. Paul Mihai Ciprian)



Andrei Ţilia (Botosani)



Raluca Balan (Botosani, indrumator Prof. Paul Mihai Ciprian)



Maria Borcan (Botosani, indrumator Prof. Alina Calinescu)



Razvan Politic (Botosani, indrumator Prof. Paul Mihai Ciprian)

Grupul ARMONIA (Hiliseu-Horia, Scoala nr.3 Iezer, indrumator Prof. Daniela Tomniuc)



Andreea Airinei (Scoala Dumeni)



"Colindătorii" Liceului Tehnologic Special Sf. Stelian Botosani (indrumator Alina Raileanu)



Grupul Stelutele (Vorniceni)



Componenta Juriului: Florentina Tonita – Stiri.Botosani.Ro, Marius Petrescu – DorohoiNews, Maria Arama – Asociatia Invatatorilor Botosani, Aglaia Corneanu – Asociatia "Stefan Luchian" Botosani, Mihaela Daniela Spinosu – Directia pentru Sport si Tineret Botosani si Corneliu Drescanu.

Prezentator al evenimentului a fost Rodica Poiana.

Daca prima editie a acestui proiect initiat in 2011 de catre Asociatia IHTIS a avut loc la Dorohoi, in acest an organizatorii au iesit in calea Magilor-colindatori la Botosani, alaturi de partenerii Centrul Europe Direct, Asociatia "Inimi la Unison" si Dorohoi News.




 







 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
12

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1340

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
142

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...